SCHNEIDER ELECTRIC INGRID ZGRADA DOBILA PLATINUM LEED SERTIFIKAT

Kompanija Schneider Electric je objavila 18. januara da je nova zgrada u Novom Sadu, poznata kao InGrid, dobila prestižni Platinum LEED sertifikat, potvrđujući svoju izuzetnu posvećenost održivosti i zelenoj gradnji. Schneider Electric se ističe kao lider u postizanju najviših standarda održivosti u građevinskoj industriji, imajući u vidu i to da tek nekolicina zgrada u Srbiji poseduje ovaj prestižni sertifikat, navodi se u saopštenju za medije.

“Platinum LEED sertifikat je potvrda da stojimo čvrsto iza svojih stavova o održivom poslovanju. Želimo da budemo primer drugima kako se kompanije mogu uspešno kretati ka održivom i odgovornom poslovanju. Ovaj sertifikat ne samo da potvrđuje našu posvećenost održivosti, već i postavlja standarde za zelenu gradnju u Srbiji. Inovacije i predanost našeg tima doveli su nas do najvišeg nivoa sertifikacije, čime smo potvrdili našu ulogu lidera u ovoj oblasti”, izjavio je Dragoljub Damljanović, direktor Razvojnog centra Schneider Electric-a u Novom Sadu.

InGrid se ističe kroz niz održivih pristupa, uključujući energetske performanse prema kojima je postignuto skoro 50% uštede energije u poređenju sa standardnim projektima, uz korišćenje obnovljivih izvora energije. Zahvaljujući pažljivom odabiru lokacije, u gustom urbanom području i dostupnim javnim uslugama u neposrednoj blizini omogućena je odlična veza sa ostatkom grada za više od 1.000 njegovih korisnika, čime se smanjuje uticaj ugljen-dioksida koji se emituje iz ličnih vozila. Izvršena je kontrola atmosferskih voda jer je lokacija projekta koncipirana tako da se većim delom atmosferskih voda upravlja na samoj lokaciji. Posebno je zanimljivo i to što nije u pitanju greenfield investicija, već rekonstrukcija i revitalizacija.

Po LEED standardu, Platinum je najviši nivo sertifikacije zelene gradnje. Objekti izgrađeni u skladu sa ovim standardom predstavljaju vrhunac održivog dizajna u kojima su implementirane najinovativnije i najnaprednije dostupne strategije zelenih rešenja. LEED Platinum projekti prikazuju izuzetnu posvećenost upravljanju životnom sredinom, postavljajući standarde za održivost u građevinskoj industriji i inspirišući druge da slede slične ciljeve.

Schneider Electric potvrđuje svoju predanost održivom poslovanju, a InGrid zgrada postavlja nove standarde u domenu zelene gradnje, dok se kompanija aktivno priprema za sertifikaciju po LEED Zero Carbon standardu, potvrđujući svoju posvećenost nultim neto emisijama CO2 i održivom poslovanju.

Podelite ovaj tekst:

Vesti

Kursna lista

15 godina sa vama

https://www.nirapress.com/wp-content/uploads/2016/01/biznis-magazin.jpg

BRANIMIR JOVANOVIĆ: Motori rasta u 2022. biće Kina, Amerika i EU

Inflacija je trenutno verovatno najveća nepoznanica u globalnoj ekonomiji. Početkom ove godine je po...

Read More

UVOD U BIZNIS: Varljiva 2022. godina, a i ostale

Sa koliko smo samo optimizma ulazili u 2021. godinu, ceo svet, pa i naš deo Evrope?! A tek mi?! Srbi...

Read More

DA LI SU SE DŽEK DORSI I TVITER RASTALI PRERANO ILI PREKASNO: Cvrkut o cvrkutu

Vest godine iz esnafa tehnoloških kompanija kojima je tokom minulih 12 meseci posvećivana pažnja već...

Read More
https://www.nirapress.com/wp-content/uploads/2016/01/ekonometar.jpg

ПРЕДУЗЕТНИЧКИ ИЗАЗОВИ ЧЕТИРИ ТУРИСТИЧКА ВОДИЧА: „Црна овца“ и 120 тона сладоледа

Пре шест година су Зоран Јевтовић и његова три пријатеља започели посао којим се никада раније нису...

Read More

УПОЗОРЕЊА КЛИМАТОЛОГА И УЛОГА СЕКТОРА МСП: Берлин као Рим, а Шпанија као Јужна Сахара?

Ситуација је критична – гласила је једна од порука професорке, климатолога Лучке Кајфеж Богатај са У...

Read More

БЕТА–КОРН: Најекономичнији огрев расте на њиви

Пелети од сламе све су популарније гориво међу потрошачима. Главне препреке већoj производњи овог ог...

Read More