MESEČNI HOROSKOP ZA POSLOVNE LJUDE: Šta kažu zvezde za biznis u martu

Ovan

Tek u poslednjoj dekadi marta možete zaista pokrenuti i realizovati neke poslove za koje ste zainteresovani. Savet je da se trudite da najveću pažnju posvetite tekućim poslovima i redovnim obavezama, a eventualno smišljate nove ideje i nove planove za budućnost. Poslednjih deset
dana meseca, od ulaska Sunca u vaš znak, doneće vam potrebnu snagu i energiju za prave promene u poslovnom segmentu.

Bik

Druga i treća dekada marta su mnogo bolje po vas, iako će se i dalje provlačiti povremene tenzije sa ljudima od kojih poslovno zavisite. Što se finansijskog segmenta tiče, tu je red gubitaka, red dobitaka.
Situacija će biti prilično promenljiva, a vi željni da se što pre stabilizujete. Poslednja dekada je protkana šansama koje će samo oni koji su vrlo sposobni i proračunati umeti da iskoriste.

Blizanci

Prva polovina meseca je komplikovana. Odnosi sa kolegama su više nego loši, atmosfera na poslu pred pucanjem… Na sve to, pomračenje Sunca se dešava u polju karijere, pa će neki pripadnici ovog
znaka „zglajznuti“ sa položaja. I pored ovog lošeg okvira za poslovna dešavanja, vi uspevate da se borite sa novonastalim situacijama. Rešenja nalazite u hodu i prilagođavate se svim okolnostima.

Rak

Ovaj mesec vam ne daje neke velike mogućnosti za korenite preokrete na bolje. Umesto toga, prihvatite da morate odraditi ono što ste preuzeli na sebe i potrudite se da to i završite na valjan način.
Finansije će biti bolna tačka, ne zbog smanjenih priliva, već zbog povećanih troškova i nekih zapostavljenih dugovanja.

Lav

Ovo je vreme naročito nepovoljno za bilo kakve finansijske transakcije, kao i za ulaganje novca u nove poslove. Ali, neki u ovom periodu mogu dobiti svoju veliku šansu, onu koja se pruža jednom u životu.
Ostatak meseca je mnogo bolji, s tim što će od 20. marta i ulaska Sunca u znak Ovna sve krenuti još dodatno napred. Moraćete da podmirite veće finansijske obaveze.

Devica

Napredujete bez zastoja. Još jedna neugodna situacija biće oko pomračenja Meseca početkom treće dekade, 23. pa u danima pre i posle njega, obratite malo više pažnje na svoje poslovne relacije. U suštini, druga dekada marta je najbolja za poslovno ostvarenje. Novčanim delom nećete biti u potpunosti
zadovoljni, jer će prilivi biti povremeno „mršavi“ a troškovi i obaveze u porastu.

Vaga

Ovo je jedan od meseci kada ništa ne funkcioniše kako treba. Ali, postoji vaša odlučnost i strpljenje da sve ovo izgurate. Daleko ste vi od krhkosti i ne lomite se pod pritiskom tek tako lako, a na svojoj strani
imate i vašu čuvenu sposobnost balansiranja u najpotrebnijim trenucima, tako da ćete se snaći. Ono što će vas radovati i dati vam nadu su ipak stabilni prilivi novca koji će funkcionisati tokom celog marta.

Škorpija

Zbog prelaska Marsa u znak Strelca (vaše polje posla i novca) mnoge Škorpije će se okrenuti drugim prostorima i aktivirati u saradnji sa stranim firmama i predstavništvima. Vaša energija je ipak tokom ovog meseca najviše usmerena na ono od čega se živi i rezultati neće izostati. I finansije će tokom
celog perioda biti čas u usponima, čas u padovima. U svakom slučaju, zarađivaćete manje u odnosu na trud koji ulažete.

Strelac

Strpljenje i odgovornost prema svemu što radite, pre ili kasnije, daće rezultate. Imaćete svoje padove raspoloženja, a pojavljivaće se i situacije kada ste nepravedno zapostavljeni ili se vaš rad ne ceni dovoljno, ali ne može se osporiti da jednim laganim tempom ipak gurate napred i postižete ono što želite. Marsova energija će vas dodatno podstaći da se aktivirate i da ostvarite neku značajnu saradnju.

Jarac

Zastoj i nepovoljan period traje do kraja prve polovine meseca, a onda idete u nove radne pobede. Polje posla i novca se aktivira i odmah će se pokrenuti poslovi, naročito sa inostranstvom. To je vreme kada će se i finansijski prilivi stabilizovati i vi ćete konačno moći da odahnete. U poslednjoj nedelji marta obratite pažnju na svoja ulaganja – teško stečeni novac je bolje staviti u štek, nego ga protraćiti na nešto što neće biti isplativo.

Vodolija

Mesec, koji vlada vašim poljem poslovne svakodnevice, biće pomračen u poslednjoj dekadi meseca, tako da je sigurno da će samo središnji deo ovog perioda biti bez teškoća po vas. No, pošto ste u martu izuzetno kreativni, sa vanredno dobrim idejama i rešenjima koje smišljate bukvalno u hodu, sigurno ćete uspeti da isplivate, iako nećete biti zadovoljni finansijskim segmentom.

Ribe

Pomračenje Sunca je u ovom periodu baš u polju komunikacije, što je nepovoljno za vas. Znak Riba je vrlo tajanstven, ali nosi i konfuziju i mogućnost obmana, pa u nove saradnje ulazite vrlo oprezno. U drugom delu meseca, a naročito od 20. marta moguće je da ćete se više angažovati oko nekih
privatnih poslovnih aktivnosti, a pojedini će u tom periodu pokrenuti i preduzetničke poslove. Finansije će biti dosta promenljive.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • MAGAZIN BIZNIS I EKONOMETAR OBELEŽILI DECENIJU IZLAŽENJA: Deset godina sa vama
  • DANIEL BERG: Pomoći ćemo u procesu privatizacije
  • SAŠA ĐORĐEVIĆ: I sport i biznis imaju vinere i luzere
  • ARTUR TUREMKA: Dokazano – elektronska plaćanja smanjuju sivu ekonomiju
  • UDAR NA REPUTACIJU: Zašto je “auto” postao “Folksvagen”
  • POZICIJE MENADŽERA MARKETINGA I PRODAJE NA TRŽIŠTU EU: Kakve su nam poslovne škole potrebne
  • MENADŽERSKI VODIČ: Šta znaš ili koga znaš
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. aprila 2016.
Podelite ovaj tekst: