MR. SCI IRENA VODOPIVEC: Dualno obrazovanje na slovenački način

Svaka od pet akademija stvara oko 100 novih ideja za biznis plan, koje kasnije prolaze kroz proces selekcije, ali često mogu imati i potencijal za stvaranje drugih ideja. Rad na biznis planovima je prilika za testiranje ideja, a učesnici se uče da rade u multikulturalnim timovima i da predstave i promovišu svoje ideje

Irena Vodopivec

Irena Vodopivec

U Gorenje grupi postoji Korporativni univerzitet koji povezuje zaposlene na obrazovnim, poslovnim i kulturnim osnovama, kako bi se poboljšala produktivnost, konkurentnost i ostvario bolji poslovni uspeh. Uz kreativno razmišljanje i preduzetnički dizajn, to podrazumeva i učenje na polju promena i razvoja velikih poslovnih sistema. Kroz obuku u akademiji nadgleda se razvoj kadrova, omogućava mobilnost i razvoj njihovih karijera u međunarodnom okruženju.

Mr. sci Irena Vodopivec je direktorka Korporativnog univerziteta Gorenja i za Magazin Biznis objašnjava da već imaju dugogodišnje iskustvo u ovoj vrsti obrazovanja.

– Tokom godina smo uspeli da razvijemo kulturu ulaganja u znanje i razvoj zaposlenih, o čemu u Gorenju postoji svest. Okruženje u kome poslujemo predstavlja veliki izazov i uvereni smo da se sa njim možemo uspešno nositi samo kroz inovativne pristupe, proizvode i usluge. To se može postići samo uz plansko investiranje u znanje i dalji razvoj naših kadrova koji će biti u stanju da vode i razvijaju poslovanje u međunarodnom okruženju. U tom nastojanju, pre 25 godina je osnovana Menadžerska akademija Gorenje (MAG – Management Academy of Gorenje), koja je stvorena sa ciljem obrazovanja i razvoja sopstvenih kadrova, koji će moći da preuzmu najzahtevnije rukovodeće pozicije u zemlji i inostranstvu – navodi Mr. sci Irena Vodopivec i podseća da već nekoliko godina Grupa Gorenje funkcioniše kao globalna korporacija. Postavljanjem novih proizvodnih pogona u inostranstvu, kroz akvizicije, i širenje poslovanja na nova tržišta, postala je upadljivo međunarodna: u Gorenje grupi su zastupljene 42 različite nacionalnosti, dok 40 odsto zaposlenih radi u 60 različitih kompanija u inostranstvu, podseća naša sagovornica.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • Donacija Šnajder elektrika Teslinom muzeju
  • Počela letnja sezona na Kopaoniku
  • Letnja škola preduzetništva
  • NIS uspešno započeo upotrebu mašine za podbušivanje
  • REZULTATI ISTRAŽIVANJA „BANKARSKI RADAR“ KOMPANIJE A.T. KEARNEY: Evropsko bankarstvo na kritičnoj tački
  • PREMA FINANSIJSKIM IZVEŠTAJIMA AGENCIJE ZA PRIVREDNE REGISTRE: Dobit u privredi 144 milijarde dinara
  • MENADŽERSKI VODIČ: Ego je neprijatelj
  • VEŠTINA KOMUNIKACIJE (II DEO): Sedam stvari koje klijenti očekuju
  • PITER DRAKER: MOJ POGLED NA MENADŽMENT (1): Delotvornost mora da se uči
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. septembra 2016.
Podelite ovaj tekst: