NATALIJA POPOVIĆ, KOMPANIJA HEMOFARM: A+ za Izveštaj o održivom razvoju

Poslovna strategija zasnovana na održivom razvoju omogućava kompaniji Hemofarm i dalje lidersku poziciju na tržištu. S tim u vezi, Natalija Popović odseća da je velika obmana da se održivi razvoj može „zatvoriti“ u jedan sektor, da su dovoljne skupe mašine koje ne troše mnogo energije ili da e donira novac za ekologiju… održivi razvoj mora da bude sastavni deo svih sektora

Natalija Popović

Natalija Popović

Već treću godinu zaredom Hemofarm objavljuje Izveštaj o održivom razvoju kompanije. U međuvremenu je osnovan i Sektor za strategiju i održivi razvoj, čime je potvrđeno opredeljenje da je održivi razvoj za ovu kompaniju deo poslovne strategije.

O tome šta to praktično znači za Hemofarm i za društvenu zajednicu u kojoj posluje, Natalija Popović, direktorka Sektora za strategiju i održivi razvoj, u razgovoru za Magazin Biznis podseća da je za ovogodišnji Izveštaj o održivom razvoju dobijena najviša ocena A+, što su verifikovali nezavisni revizori iz KPMG-a.

– Održivi razvoj je i naša poslovna filozofija. Tome u prilog govori odluka da u okviru kompanije, kao što ste i sami primetili, osnujemo poseban sektor koji se bavi ovom temom. Međutim, održivi razvoj mora da bude sastavni deo svih sektora, to mora da postane način razmišljanja, način života i rada. Sama ideja održivog razvoja podrazumeva da se svi zajedno time posvećeno bavimo – od proizvodnje, preko marketinga do finansija… pa i sektora održavanja. Mi u Hemofarmu samo primenjujemo ono što je Komisija UN odavno preporučila. Velika je obmana da se održivi razvoj može „zatvoriti“ u jedan sektor, da je dovoljno da kupite skupe mašine koje ne troše mnogo energije, da donirate novac za ekologiju – kaže Natalija Popović.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • OD 13. DO 16. OKTOBRA DVA MEĐUNARODNA SAJMA – ENERGETIKE I EKOLOGIJE Zelena energija na Beogradskom sajmu
  • Deset godina Majkrosoft razvojnog centra u Srbiji
  • VESTI IZ PRIVREDNE KOMORE SRBIJE
  • ŠVEDSKA KOMPANIJA VERISEC LABS OBELEŽILA TRI GODINE RADA U SRBIJI Srpski stručnjaci uspešno otkrivaju sajber kriminal
  • SUSRET MENADŽERA FRANCUSKO-SRPSKE PRIVREDNE KOMORE (CCIFS) I SRPSKE ASOCIJACIJE MENADŽERA (SAM) Očekuju se nova poslovna partnerstva
  • NAJNOVIJE OCENE FISKALNOG SAVETA Deficit budžeta Srbije 3,5 odsto BDP
  • SRBIJA JE USVOJILA STRATEGIJU RAZVOJA ENERGETIKE DO 2015. GODINE I DVOGODIŠNJI NACIONALNI AKCIONI PLAN ZA ENERGETSKU EFIKASNOST, ALI TO TREBA I PRIMENITI Kako da uštedimo 20 odsto energije godišnje do 2020.
  • LIČNI STAV A čemu služi tržište kapitala?
  • Prvi interaktivni obrazovni portal u Srbiji
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. oktobra 2015.
Podelite ovaj tekst: