NOVA GENERACIJA STUDENATA U NIS-U

U okviru šeste sezone programa prakse „NIS Calling“, ove godine tim NIS-a je postao bogatiji za 44 praktikanta koji su dobili priliku da prva radna iskustva i nove veštine steknu u  najvećoj naftnoj kompaniji u Srbiji, i to u različitim oblastima naftne industrije. Za sve njih NIS je pripremio fleksibilan plaćeni program koji se zasniva na 480 radnih sati prakse, a koje studenti mogu da rasporede tokom četiri meseca, u zavisnosti od njihovih obaveza na fakultetu.

Među polaznicima šeste generacije NIS Calling programa je i Gavrilo Mihajlović, student 4. godine Tehnološko-metalurškog fakulteta na smeru „Hemijsko-procesno inženjerstvo“, koji je istakao da su, nakon razgovora sa ljudima koji su bili praktikanti u prethodnim sezonama programa, njegova očekivanja od NIS Calling visoka:

„NIS Calling predstavlja jedinstvenu priliku da vidim kako funkcioniše jedna velika i dobro organizovana korporacija. Smatram da je ovaj program izabrao mene jer u mojoj branši, hemijsko inženjerstvo, gotovo da ne postoji bolji ulaz u realne proizvodne procese“, kaže  Gavrilo.

Milica Radovanović, student 4. godine Fakulteta bezbednosti, na smeru „Civilna zaštita i zaštita životne sredine“ smatra da je NIS Calling idealno mesto na kome ona može doprineti svojim idejama i kreativnošću, kao i željom da dodatno napreduje:

„Moja očekivanja su da iskoristim pruženu mogućnost da steknem što više znanja i veština koje kompanija pruža. Pored toga, veoma se radujem upoznavanju mentora, tima, drugih praktikanata i celokupnog tima. Očekujem izazove i uzbuđenje, ali isto tako da naučim da prevaziđem probleme i poteškoće. Smatram da će mi stečeno iskustvo biti od velikog značaja u daljem radu i usavršavanju“, ističe Milica i dodaje da je izabrala NIS Calling, kako zbog pozitivnih komentara i iskustva starijih studenata koji su pohađali program tokom ranijih godina, tako i zbog fleksibilnosti koju pruža novim polaznicima.

Podršku mladim stručnjacima tokom trajanja programa pružiće 44 mentora, zaposlenih NIS-a, koji će pratiti razvoj svakog polaznika pojedinačno, u skladu sa mentorskim planom i na taj način pomoći praktikantu u realizaciji planiranih aktivnosti, kao i u procesu prilagođavanja na novu poslovnu sredinu.

„Program NIS Calling pruža mogućnost izbora najboljih mladih stručnjaka kao i formiranja visoko kvalifikovanog kadra koji će moći da preuzme odgovorne pozicije u kompaniji i postanu lideri u svojim oblastima. Angažovanje mladih stručnjaka pre svega znači novu energiju u timu. Očekujem da polaznik pokaže veliko interesovanje i želju za usvajanjem novih znanja i da postane značajan član u našem timu. Sa svoje strane, potrudiću se da praktikantu omogućim da stekne sva potrebna znanja kako bi na kraju programa mogao da donese odluku da li je konkretna oblast upravo ta kojom želi da se bavi u budućnosti“, kaže Jovana Barać, rukovodilac Sektora za tehnički limit, analizu efikasnosti i ugovaranje u NIS-u, koja je i jedan od mentora u okviru programa.

Osim praktičnog angažovanja, studentima je takođe omogućeno i da se dodatno edukuju u okviru Korporativnog univerziteta kompanije NIS čiji su gostujući predavači renomirani domaći i strani stručnjaci iz različitih oblasti.

Podelite ovaj tekst:

Vesti

Kursna lista

15 godina sa vama

https://www.nirapress.com/wp-content/uploads/2016/01/biznis-magazin.jpg

BRANIMIR JOVANOVIĆ: Motori rasta u 2022. biće Kina, Amerika i EU

Inflacija je trenutno verovatno najveća nepoznanica u globalnoj ekonomiji. Početkom ove godine je po...

Read More

UVOD U BIZNIS: Varljiva 2022. godina, a i ostale

Sa koliko smo samo optimizma ulazili u 2021. godinu, ceo svet, pa i naš deo Evrope?! A tek mi?! Srbi...

Read More

DA LI SU SE DŽEK DORSI I TVITER RASTALI PRERANO ILI PREKASNO: Cvrkut o cvrkutu

Vest godine iz esnafa tehnoloških kompanija kojima je tokom minulih 12 meseci posvećivana pažnja već...

Read More
https://www.nirapress.com/wp-content/uploads/2016/01/ekonometar.jpg

ПРЕДУЗЕТНИЧКИ ИЗАЗОВИ ЧЕТИРИ ТУРИСТИЧКА ВОДИЧА: „Црна овца“ и 120 тона сладоледа

Пре шест година су Зоран Јевтовић и његова три пријатеља започели посао којим се никада раније нису...

Read More

УПОЗОРЕЊА КЛИМАТОЛОГА И УЛОГА СЕКТОРА МСП: Берлин као Рим, а Шпанија као Јужна Сахара?

Ситуација је критична – гласила је једна од порука професорке, климатолога Лучке Кајфеж Богатај са У...

Read More

БЕТА–КОРН: Најекономичнији огрев расте на њиви

Пелети од сламе све су популарније гориво међу потрошачима. Главне препреке већoj производњи овог ог...

Read More