OLIVER REGL, RAIFFEISEN BANKA: Dosta izazova i u 2010. godini

Strategija koju je država primenila bila je adekvatna i u značajnoj meri potpomognuta uspešnim programom sa MMF-om. Činjenica da je ovih dana poboljšan kreditni rejting Srbije, u velikoj meri potvrđuje ove procene, pogotovo uzimajući u obzir budžetska ograničenja sa kojima je Srbija suočena

Oliver Regl

Iako je 2009. godina predstavljala vreme najvećih ekonomskih izazova u novijoj istoriji, Rajfajzen (Raiffeisen) banka je uspešno poslovala, pre svega zahvaljujući izuzetno kvalitetnom kreditnom portfelju, jednom od najboljih u Srbiji, visokoj kapitalnoj bazi koja iznosi oko pola milijarde evra, kao i visokom stepenu likvidnosti, naveo je Oliver Regl, predsednik Izvršnog odbora Rajfajzen banke u Srbiji, u razgovoru za Magazin Biznis.

Prema njegovim rečima, ovi važni činioci pružaju sigurnost i to zajedno sa dobrom poslovnom strategijom koja je implementirana u proteklih osam godina poslovanja Rajfajzen banke u Srbiji.

– Naša poslovna politika doprinela je tome da je 2009. godina za Rajfajzen banku bila, sada već slobodno mogu reći, još jedna dobra godina u nizu.

Mi u 2009. godini očekujemo profit, naravno, niži nego u prošloj godini, kada je ostvaren rekordan profit. Ipak, biće to profit koji u potpunosti odgovara našim projekcijama sa početka godine. Zadržali smo jednu od vodećih pozicija na tržištu po bilansnoj aktivi, kreditima, depozitima, ukupnom kapitalu i ostvarenom profitu – ističe Oliver Regl.

U intervjuu za Magazin Biznis, predsednik Izvršnog odbora Rajfajzen banke govori o krizi likvidnosti u Srbiji, merama Vlade Srbije, o problemima u naplati kredita, kamatnim stopama, politici centralne banke, kursu dinara, i o očekivanjima od 2010. godine.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: