ПРЕДУЗЕТНИЦЕ: Свима значе јаке регионалне везе

У Београду је 25. и 26. септембра одржана конференција у организацији Удружења пословних жена Србије и ривредне коморе Србије „Предузетнице за ново доба – Нове могућности за оживљавање привреде у региону”. уорганизатори овог скупа су Европска мрежа предузетништва Србије (ЕЕН), Регионални центар за развој раредузетничких компетенција за земље југоисточне Европе и Регионални савет за сарадњу

jake-regionalne-vezeЖене имају у власништву мањи број предузећа него мушкарци, имају ниже зараде од мушкараца, чешће наилазе на баријере које им додатно отежавају пословање али су, упркос томе, успешне предузетнице и спремне су да се регионално повезују. Међутим, због препрека на које наилазе у пословању, потребна им је подршка не само при започињању бизниса, већ и у свим фазама развоја фирми. Тако би могао да гласи један од закључака дводневне међународне конференције која је у Београду одржана 25. и 26. септембра у организацији Удружења пословних жена Србије (УПЖ) и Привредне коморе Србије (ПКС) под називом „Предузетнице за ново доба – Нове могућности за оживљавање привреде у региону”.

Суорганизатори овог скупа су Европска мрежа предузетништва Србије (ЕЕН), Регионални центар за развој предузетничких компетенција за земље југоисточне Европе и Регионални савет за сарадњу.

На отварању конференције, Нермина Љубовић, директорка Сектора за услуге ПКС, нагласила је да женско предузетништво заузима значајно место у Стратегији за подршку малим и средњим предузећима и предузетништву и да је ПКС формирала Савет за женско предузетништво, посебан биро за заступање интереса предузетница, а у току су и значајни европски пројекти у тој области. Председница Удружења пословних жена Србије Сања Поповић Пантић казала је да је циљ ове конференције јачање утицаја предузетница на промену пословног окружења, стварање шире регионалне иницијативе за унапређење женског предузетништва и њихово умрежавање ради заједничког наступа.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • Девет година Теленора у Србији
  • Победници конкурса „Интеза Фармер“
  • Кампања „Знамо се са Нета!“
  • ПОНУДА ЂЕНЕРАЛИ ОСИГУРАЊА СРБИЈА ЗА КОРИСНИКЕ ИНФОСТАНА Осигурање домаћинстава
  • СА ПОБЕДНИЦИМА КОНКУРСА „ИДЕЈА ЗА БОЉЕ СУТРА“ Новац је отишао у праве пројекте
  • ВЕСТИ ИЗ ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ
  • ГОРАН ЈАНКУЛОСКИ, ИЗ АГЕНЦИЈЕ ЕXЕЦУТИВЕ ГРОУП, ЈЕДАН ОД ПРЕДАВАЧА НА WЕБИЗ ЕДУКАЦИЈИ О трендовима дигиталних комуникација
  • ОД 13 – 16. ОКТОБРА МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ БЕЗБЕДНОСТИ ОБЈЕКАТА, ИНФРАСТРУКТУРЕ, ЛИЦА И ПОСЛОВАЊА Бољи начини заштите
  • Следећи број Економетра излази 3. новембра 2015.
Podelite ovaj tekst: