РЕДИ ГРУП: Не тражимо повластице, већ сузбијање шверца

Андреја Радосављевић основао је 1991. текстилну фирму и запослио три-четири радника. Данас је то компанија са преко сто запослених, производним халама на 1.200 квадрата, велепродајним објектом са 700 квадрата, три локала у Нишу. Има купце из Србије, Републике Српске, Македоније, Црне Горе и Хрватске, али истиче да је велики проблем сиво тржиште текстила

Андреја Радосављевић

Андреја Радосављевић

Нишка компанија Реди груп д.о.о. (Ready Group) један је од водећих произвођача дечје конфекције у Србији. Власник и директор Андреја Радосављевић основао је ову фирму 1991. године и од три-четири радника на почетку, постао је респектабилни произвођач у овој области, са више од сто запослених. Додамо ли томе и запослене у радионицама које шију за ову фирму, број оних који живе од њене делатности је знатно већи.

Поред производње која представља основну делатност, има велепродају и пет малопродајних објеката. А да би програм за најмлађе, од рођења до средње школе, био комплетан, у понуди, поред двеста сопствених артикала, има и производе других произвођача – дечја колица, креветиће, душеке, лежаљке, флашице, носилице, ауто- седишта, кадице. У велепродаји има производе преко педесет домаћих и иностраних добављача. Купци су из целе Србије, затим, из Републике Српске, Македоније, Црне Горе и Хрватске.

Фирма се развијала и просторно, па данас поседује производне хале на 1.200 квадратних метара, велепродајни објекат са 700 квадрата, три локала у Нишу, од којих један у оквиру велепродаје и два локала у закупу. Андреја Радосављевић прича за Економетар како је упловио у приватне водеу време када то није било лако.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • Девет година Теленора у Србији
  • Победници конкурса „Интеза Фармер“
  • Кампања „Знамо се са Нета!“
  • ПОНУДА ЂЕНЕРАЛИ ОСИГУРАЊА СРБИЈА ЗА КОРИСНИКЕ ИНФОСТАНА Осигурање домаћинстава
  • СА ПОБЕДНИЦИМА КОНКУРСА „ИДЕЈА ЗА БОЉЕ СУТРА“ Новац је отишао у праве пројекте
  • ВЕСТИ ИЗ ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ
  • ГОРАН ЈАНКУЛОСКИ, ИЗ АГЕНЦИЈЕ ЕXЕЦУТИВЕ ГРОУП, ЈЕДАН ОД ПРЕДАВАЧА НА WЕБИЗ ЕДУКАЦИЈИ О трендовима дигиталних комуникација
  • ОД 13 – 16. ОКТОБРА МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ БЕЗБЕДНОСТИ ОБЈЕКАТА, ИНФРАСТРУКТУРЕ, ЛИЦА И ПОСЛОВАЊА Бољи начини заштите
  • Следећи број Економетра излази 3. новембра 2015.
Podelite ovaj tekst: