Привредници спремни за сарадњу

На заједничким састанцима у министарству за регионални развој Солуна, у луци Солун и на пријему у конзулату Републике Србије представљени су српски пројекти, порески систем Србије, радно-правно законодавство, могућности инвестирања, као и услуге луке Солун за пријем производа из Србије

privrednici-spremni-za-saradnjuИако је прошла само једна година од формирања Грчко-српске привредне коморе, већ се показало да је ова институција веома значајна за унапређење привредне сарадње две пријатељске земље. То се видело и на дводневном пословном форуму који је одржан у Солуну 18. и 19. марта, а који је, поред грчких и српских званичника и представника различитих институција, окупио 300 грчких и 50 српских компанија. Осим Грчко-српске привредне коморе, партнери у организацији форума биле су и Привредна комора Србије и Привредна комора Београда, а скупу су присуствовали Мирослав Милетић, потпредседник Привредне коморе Србије, и Миливоје Милетић, председник Привредне коморе Београда. Циљ форума било је представљање српске привреде грчким партнерима и развој сарадње кроз удруживање интереса и размену искустава. Првог дана рада форума представљени су развојни пројекти и инвестициони потенцијали Србије и Београда, као и могућности и потребе српских предузећа за сарадњу са грчким партнерима.

Грчки привредници су имали прилику да виде и презентације великих српских предузећа као што су Аеродром Никола Тесла, Београд, ЈП Железнице Србије, Ер Србија и Аеродром Константин Велики, Ниш. Општа констатација привредника је да нису довољно искоришћене све могућности и да се понављају, углавном, исте грешке. Зато су пословни људи заинтересовани да што пре прошире међусобну сарадњу. Главни циљ је да се унапреди обим робне размене која сада износи само око 400 милиона долара, а могућности су далеко веће.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • Уника осигурава ауто-гуме и моторе
  • Подршка Уникредита и Лондонске берзе малим и средњим предузећима
  • Иновације највише вреде кад се примене у пракси
  • „Јак пулс” за обележавање 60. рођендана
  • Србија добра дестинација за бизнис
  • Права одлука у правом тренутку
  • Инвестицију године реализовао Кнауф Инсулејшн
  • Следећи број Економетра излази 10. маја 2016.
Podelite ovaj tekst: