Сваког дана отпреме 27.000 пошиљки

Љиљана Караклајић је једина жена у Европи власница и директорка компаније приватног поштанског оператера. Занат је почела да „пече“ у Земуну на шалтеру поште у Главној улици, а данас у својој фирми Д Експрес запошљава 700 радника у 19 регионалних центара широм Србије и примењује најсавременије софтвере за брзу пошту

Љиљана Караклајић са ћеркама

Љиљана Караклајић са ћеркама

Ја сам поштар целог живота – шаљиво почиње разговор Љиљана Караклајић, власница компаније Д Експрес. Она је једина жена у Европи власница и директорка компаније приватног поштанског оператера – комерцијалног сервиса за послове експресне доставе. Но, у „поштански свет“ је закорачила много пре него што је постала предузетница, готово одмах по завршетку основне школе. Наиме, одрастала је у селу Прислоници надомак Чачка где је рад мерило квалитета. Да би била пример за своју породицу и околину, вредно је радила и добро учила. Када је завршила основну школу као једна од најбољих ученица, случајно је сазнала за ПТТ школу у Београду, коју је уз подршку родитеља одлучила и да упише. Стигла је у Београд, сместила се у интернат и започела образовање о послу у којем ће остати до данашњих дана.

Почетак на шалтеру

Захваљујући добрим резултатима у школи, један од професора јој је понудио посао у пошти у којој је био директор. Тако је почела да „пече“ занат у Земуну, на шалтеру поште у Главној улици. У то време на руководећу позицију у Пошти је било могуће доћи само са десет година радног искуства. Након што их је стекла надлежни су јој предложили да преузме место управнице поште у једној касарни.

– Размишљала сам, уколико сада не прихватим управничко место никада ми га више неће понудити. Задржала сам се свега пар месеци и након тога ми је понуђено место управника у пошти у хотелу Југославија. Ту сам са три запослена радника стекла сва потребна знања и искуства из поштанске делатности – каже Љиљана Караклајић.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • Уника осигурава ауто-гуме и моторе
  • Подршка Уникредита и Лондонске берзе малим и средњим предузећима
  • Иновације највише вреде кад се примене у пракси
  • „Јак пулс” за обележавање 60. рођендана
  • Србија добра дестинација за бизнис
  • Права одлука у правом тренутку
  • Инвестицију године реализовао Кнауф Инсулејшн
  • Следећи број Економетра излази 10. маја 2016.
Podelite ovaj tekst: