Срби су романтични

Да ли сте се икада запитали који проценат мушкараца ужива гледајући романтичне филмове са својим партнеркама?

srbi-su-romanticniКоји проценат жена је доживело да им неко посвети песму и који је то савршени поклон који можете поклонити дами? У сусрет премијери филма ,,Песма за тебе”, почетком марта ове године, Виза је спровела истраживање и дошла до веома интересантних закључака.

Истраживање је обухватило оба пола, па је изненађујуће да већина мушкараца у Србији, чак 62 одсто, повремено гледа романтичне филмове са својим партнеркама. Њих 35 одсто отворено признаје да у томе и ужива, док занемарљивих три одсто испитаника овакав облик испољавања емоција – никада себи не би дозволило.

Да ли се може на основу реаговања на подстицаје који долазе са филмског платна или са музичких топ листа закључити да су припадници одређеног народа емотивни? Истраживање које је обухватило подједнак број мушкараца и жена показује да су људи у Србији веома сензитивни. Податак да је чак 97 одсто испитаника у стању да се расплаче због песме или филма, насупрот убедљивој мањини од само три одсто којима се то ни под каквим условима не може догодити, то и потврђује.

Упркос стереотипу о преовлађујућој „мачо“ култури, српски мушкарци заправо спадају у ред романтичнијих. Чак 60 одсто жена тврди да је барем један мушкарац написао песму само за њих. Ако би могле да бирају песму, за коју би волеле да је посвећена само њима, највећи број жена у Србији би одабрало песму ,,Perfect Day” Лу Рида. Велики хит Брајана Адамса ,,Everything I do I do it for you” заузео је друго место у избору за ову ласкаву титулу.

Ипак, када су финансије у питању, људи у Србији су врло реални и свесни предности електронског плаћања. Чак 41 одсто дама сматра да је виза припејд картица савршен поклон за њих, у свим приликама, укључујући и већ помало превазиђени 8. март. Разлог је више него једноставан. Могућност грешке у одабиру поклона у овом случају је сведена на минимум, а особи којој је намењена омогућава да одабере поклон у складу са личним потребама и афинитетима. На листи омиљених поклона жена су цвеће (тај поклон би изабрало 30 одсто жена), док би се 21 одсто испитаника најпре одлучило за парфем.

Podelite ovaj tekst: