Besplatan e-commerce servis Banke Inteza za male trgovce

Banka Inteza će malim trgovcima, koji žele proizvode i usluge da prodaju putem interneta, obezbediti besplatan e-commerce servis za prihvatanje plaćanja nacionalnom Dina platnom karticom.

Banka će za prvih 1.000 trgovaca, koji do 31. decembra ove godine podnesu zahtev za e-commerce uslugu omogućiti besplatno kreiranje internet prodajnog mesta web šopa (web shop), održavanje web šopa i korišćenje e-commerce servisa, bez naknade u toku prva tri meseca, kao i transakcije Dina karticama, bez provizije, u toku prvih šest meseci korišćenja servisa. Kada istekne tromesečni period korišćenja usluge, banka će omogućiti trgovcima da uključe plaćanja i karticama ostalih kartičarskih brendova.

„Prateći rastući trend online kupovine u našoj zemlji, želimo da pružimo podršku malim preduzećima, koja svoje proizvode i usluge mogu da plasiraju na tržište putem interneta i tako im pomognemo da pokrenu nov ili unaprede postojeći biznis, snize troškove poslovanja i pronađu jednostavniji put do kupaca. Na ovaj način ne samo da podstičemo razvoj preduzetništva, već i doprinosimo jačanju domaće platne kartice, kao i ukupnoj digitalnoj transformaciji srpske privrede”, izjavila je Draginja Đurić, predsednik Izvršnog оdbora Banke Inteza.

Inteza je vodeća banka na tržištu Srbije u segmentu e-commerce usluga, koje je u ponudu uvela 2007. godine. Banka sarađuje sa oko 400 trgovaca, koji su putem e-commerce servisa, u prvoj polovini 2018. godine, ostvarili promet od 3,63 milijarde dinara i oko 874.000 transakcija, što predstavlja rast od 48 odsto u visini prometa i 66 odsto u broju transakcija, u odnosu na isti period prethodne godine.

Podelite ovaj tekst: