Da strani i domaći investitori imaju isti tretman

U Srpskom poslovnom klubu „Privrednik“ u Beogradu priređen četrnaesti tradicionalni letnji prijem Kluba. U ime Vlade Srbije, prijemu su prisustvovali Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade i ministarka, Zoran Đorđević, ministar i Branko Ružić, ministar.

Potpredsednica Vlade Mihajlović, u društvu Zorana Drakulića, Dragijane Radonjić Petrović i Dobrosava Bojovića

I ove godine prijem je juče okupio veliki broj predstavnika državnih institucija, diplomatskih misija, domaćih i stranih kompanija, zvanica iz sveta društvenog, sportskog i kulturnog života Srbije. U ime Vlade Srbije, prijemu su prisustvovali Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade i ministarka, Zoran Đorđević, ministar i Branko Ružić, ministar.

Goste je pozdravio Zoran Drakulić, predsednik Kluba, koji je istakao da su članovi Kluba deo uspešne Srbije, čije kompanije zapošljavaju više od 40 hiljada ljudi, koje su u prošloj godini u budžet Republike Srbije uplatile oko 400 miliona evra na ime poreza, a približno su toliko prošle godine i investirale u Srbiju. Drakulić je podsetio da Srbija u ovoj godini beleži značajan rast BDP-a od više od četiri odsto, koji ohrabruje i dodao da je potrebno da se oživi tržište kapitala, kao najjeftiniji izvor finansiranja kompanija.

“Moramo imati funkcionalnu berzu, koja u ovom trenutku gotovo i da ne funkcioniše”, rekao je Drakulić i naglasio da je potrebno da se hitno reši problem konverzije zemljišta što bi nam donelo hiljade novih investicija, da se ubrza legalizacija i spreči egzodus radne snage, povećaju subvencije i povoljni krediti za mala i srednja preduzeća, te da se izjednači tretman domaćih i stranih investitora.

Zorana Mihajlović je istakla da je u ovom trenutku najbitniji duh zajedništva i da svi zajedno moramo da radimo na poboljšanju privrednog ambijenta u Srbiji.

Potpredsednica Vlade je pozvala članove Kluba da dostave predloge, kako bi zajedničkim snagama poboljšali celokupan privredni ambijent.

Podelite ovaj tekst: