Domaći softver za Telenor banku

Kompanija Telenor odabrala je Aseko SEE (Asseco SEE) da obezbedi kompletno IT rešenje za prvu mobilnu i onlajn banku u regionu – Telenor banku

Sposobnost Aseka da razume zahteve tržišta i poslovne procese iz ugla korisnika banke, pa sve do krajnjih IT sistema na kojima banka radi i da brzo uskladi i prilagodi sve ključne komponente poslovnim zahtevima banke, prepoznati su kao jedinstvena sposobnost na tržištu.

Aseko je jedan od retkih svetskih provajdera softverskih rešenja koji obezbeđuju kompletna („end-2-end“) rešenja za direktno bankarstvo, od naprednih aplikacija za klijente banke koje rade na svim uređajima, do celokupne IT infrastrukture i integracije sa osnovnim bankarskim procesima, uz poštovanje zakonske regulative i pravila poslovnog izveštavanja.

– Zadovoljstvo nam je što je Telenor prepoznao kvalitet našeg bankarskog softvera i IT rešenja i odlučio se da ih iskoristi u svom poslovanju. Koncept direktnog bankarstva označava bankarski sistem bez „tradicionalne“ poslovne mreže, koji nudi svoje usluge putem interneta, mobilnog telefona, tableta i bankomata. Poslovanje takve banke je tehnološki veoma složeno, i veoma smo zadovoljni što je Aseko imao priliku da od početka do kraja realizuje prvi takav projekat u regionu – izjavio je Miodrag Mirčetić, član UO Asseco SEE Grupe.

Podelite ovaj tekst: