Napravljen najduži ”Hiljadu listova” kolač u Srbiji

METRO Cash & Carry Srbija organizovala je u radnji u Zemunu događaj za sladokusce. U susret „Danu sopstvenog poslovanja“, koji kompanija organizuje svake godine u svetu, napravljen 50 metara dugačak kolač ”Hiljadu listova” (Mille-feuille).

Kuvari, poslastičari, učenici napravili kolač

Kreativnost u pripremi kolača pokazalo je 50 mladih kuvara i poslastičara Junior Chefs Club-a Srbije, kao i 20 učenika i nastavnika Ugostiteljsko-turističke škole Beograd, koje su bodrili sugrađani, predstavnici medija, predstavnici METRO dobavljača i partnera (Coca-Cola HBC Srbija, Heineken, Cremio i Swisslion Takovo).

„Dan sopstvenog poslovanja“ posvećen je milionima preduzetnika širom sveta, za koje METRO radi i nastoji da bude pouzdan partner u unapređenju njihovog poslovanja.

„METRO je kao jednu od glavnih misija postavio blisku saradnju sa preduzetnicima, jer smo svesni da je uspeh samostalnog poslovanja, uspeh svih nas. Preduzetnički duh je ključni pokretač razvoja svake privrede. Bez snažne podrške preduzetnicima ne možemo imati ni napredak, ni inovacije, pa ni održivost kvaliteta u bilo kojoj sferi poslovanja“, izjavio je Roberto Mankuzo, generalni direktor METRO Cash & Carry Srbija.

I Coca-Cola HBC Srbija, kao partner na projektu, prepoznaje značaj koji velike kompanije imaju u ohrabrivanju i podržavanju preduzetnika.

„Ovo je fantastična prilika da se skrene pažnja javnosti na mala preduzeće, koja su važan aspekt lokalnog ekonomskog razvoja i direktan odgovor na stopu nezaposlenosti u Srbiji“, izjavio je Svetoslav Atanasov, generalni direktor kompanije Coca-Cola HBC Srbija.

Podelite ovaj tekst: