Srpsko hemijsko društvo uručilo kompaniji NIS priznanje za saradnju

Stalna ulaganja u unapređenje kvaliteta obrazovanja u Srbiji, adaptacija i rekonstrukcija 30 računarskih učionica i 20 laboratorija za fiziku i hemiju, podrška organizaciji 34 srpske i međunarodne olimpijade znanja iz oblasti prirodnih nauka, samo su neki od povoda da kompaniji NIS i njenom programu „Energiji znanja“ danas u prostorijama SANU-a bude uručena specijalna zahvalnica Srpskog hemijskog društva. U ime NIS-a priznanje je primio Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora i direktor Funkcije za spolјne veze, odnose sa državnim organima i PR.

Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora i direktor Funkcije za spoljne veze, odnose sa državnim organima i PR u ime kompanije NIS primio je priznanje Srpskog hemijskog društva

Svečanosti su prisustvovali predstavnici Univerziteta u Beogradu, Srpske akademije nauka i umetnosti, a na ovoj svečanosti specijalna priznanja uručena su najbolјim studentima, profesorima i učesnicima međunarodnih hemijskih olimpijada koji su osvojili priznanja na tim takmičenjima.

Ovom prilikom Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora i direktor Funkcije za spolјne veze, odnose sa državnim organima i PR izrazio je zadovolјstvo što je kompanija NIS dobila priznanje i naglasio značaj ulaganja kompanije u nauku.

„Veliko je zadovolјstvo biti na ovakvom skupu, gde miriše na nauku, na bolјu budućnost, i drago mi je da je kompanija NIS deo te budućnosti. Za nas podrška nauci i mladim lјudima prestavlјa strateško opredelјenje i naša kompanija nastoji da uvek usmeri deo novca koji zaradi na podršku nauci, školama, fakultetima, društvima, kao što je Srpsko hemijsko društvo. Znam da vaše društvo ima čime da se ponosi, sjajnim rezultatima kao što su 18 osvojenih medalјa na međunarodnim takmičenjima i veoma sam ponosan ako smo samo malim delom kao kompanija pomogli tome. Istakao bih da će naša kompanija nastaviti i dalјe da ulaže u mlade i njihovo obrazovanje, jer su to oblasti na kojima se temelјi budućnost“, istakao je Smirnov.

Dobitnici priznanja Srpskog hemijskog društva

Na svečanosti se obratio i potpredsednik Srpskog hemijskog društva prof. dr Dušan Sladić koji je govorio o aktivnostima Društva u 2018. godini i naglasio značaj podrške domaćih institucija, sa posebnim naglaskom na kompaniju NIS i njen dugogodišnji doprinos radu ovog društva.

Srpsko hemijsko društvo jedno je od naših najstarijih naučnih društava, deveto najstarije hemijsko društvo u Evropi, a deseto u svetu. Organizator je mnogobrojnih međunarodnih i nacionalnih naučnih skupova na kojima je radove predstavilo i 12 nobelovaca.

Kompanija NIS već godinama podržava škole, fakultete, naučne i obrazovne ustanove širom Srbije. Za doprinos razvoju obrazovanja NIS je postao prva kompanija koja je dobila “Svetosavsku nagradu” koju dodelјuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, a kompanija će i u narednom periodu nastaviti da podržava unapređenje kvaliteta obrazovanja u Srbije, kao i mlade talente.

Podelite ovaj tekst: