Telekom vlasnik operatora Kopernikus Technology

Najveća telekomunikaciona kompanija u Srbiji, Telekom Srbija, vlasnik je 100 odsto udela, drugog po veličini kablovskog operatora u Srbiji, Kopernikus Technology.

Realizovanom akvizicijom Telekom je povećao televizijsku korisničku bazu za oko 30 odsto i na taj način uvećao učešće na tržištu televizije za sedam odsto.

Korisnici Kopernikus-a imaće pristup najnovijim tehnologijama i sadržajima, koje omogaćava Telekom, a kao paket dobrodošlice dobiće 27 novih televizijskih kanala. Kopernikus ima više od 200.000 televizijskih i internet korisnika, posluje u 60 gradova u Srbiji i pruža usluge televizije, interneta i fiksne telefonije, sa kvalitetnom infrastrukturom, koja omogućava najsavremenije usluge u više od 300.000 domaćinstava. Intenzivan rast korisničke baze od 25 odsto u poslednje dve godine, ubrzana digitalizacija i izgradnja optičke infrastrukture doprinela je da ova kompanija postane jedna od najperspektivnijih  kablovskih operatora u regionu.

Planovi Telekoma, predviđaju akviziciju kablovskih operatora i usmereni su ka pozicioniranju kompanije kao regionalnog lidera u oblasti telekomunikacija, a deo su trenda ukrupnjavanja  telekomunikacionog tržišta.

Podelite ovaj tekst: