Šansa za srpske kompanije

Najveći austrijski organizator stručnih sajmova Reed Exibitions predstavio se nedavno, prvi put u Srbiji, u Beogradu nudeći šansu srpskim privrednicima da izlažu u inostranstvu. Reed Exibitions je organizovan kao koncern koji je do sada ostvario ukupan promet od milijardu dolara.

Matijas Limbek, direktor kompanije, zadužen za region centralne i istočne Evrope, za sektor biznisa i marketinga, rekao je da je srpsko tržište veoma atraktivno za ulaganja i dolazak stranih investitora, ali je neophodno i da naši privrednici češće učestvuju na sajmovima i kongresima koji se održavaju u regionu. On je naglasio da je važno da država neprestano podstiče izvoz srpskih proizvoda na strana tržišta, ali i da doprinosi boljoj organizaciji i predstavljanju poslovanja firmi, jer je to slika Srbije u svetu.

Reed Exibitions godišnje organizuje 460 sajmova u 34 zemlje sveta i pokriva gotovo sve privredne sektore. Do kraja 2007. organizovaće dvadesetak samostalnih i sto gostujućih priredbi. Na Bečkom sajmu posluju šest godina. Ovaj grad predstavlja jednu od najznačajnijih lokacija za privredne prezentacije kompanija i međunarodne susrete. Austrijanci su zainteresovani i za kupovinu Beogradskog sajma. Naglasili su da je za dobru organizaciju sajmova važna moderna infrastruktura, dobre saobraćajnice, prilazne veze i parking, ali i da su našem sajmu neophodne i bolje sale za održavanje kongresa, što će sve uticati na privlačenje stranih izlagača i investitora.

M. Vujadinović
Podelite ovaj tekst: