U centru Beograda BMW i Mini

Kompanija Delta Motors, ekskluzivni uvoznik i distributer vozila grupe BMW za Srbiju i Crnu Goru, otvorila je 7. februara novi prodajni salon u strogom centru Beograda, u prisustvu brojnih zvanica, poslovnih partnera i predstavnika medija.

U prostoru nekadašnje prve samousluge na Balkanu, moderno uređen i opremljen salon otvorili su stariji potpredsednik Delta holdinga i generalni direktor Delta M grupe, Ivana Veselinović, i generalni direktor BMW-a za centralnu i istočnu Evropu, Rudolf Wallisch. Otvaranju su prisustvovali i direktor prodaje i marketinga za centralnu i istočnu Evropu, Kevin Coon, i direktor regije centralna i istočna Evropa u BMW-u, Konkrad Baumgartner.

Na površini od 1.000 kvadratnih metara, u salonu na Cvetnom trgu, u Ulici kralja Milana 31a, izloženo je 14 vozila iz najnovije ponude BMW-a i marke „mini“.

Delta Motors je, samo nekoliko meseci po potpisivanju ugovora o partnerstvu sa minhenskom grupom, nedavno otvorila i servis u Beogradu, u Paštrovićevoj 10, a do kraja godine bi na Čukaričkoj padini trebalo da bude završen auto-centar sa 7.500 kvadratnih metara pokrivenog prostora. Vrednost investicionih ulaganja u prvoj fazi se procenjuje na deset miliona evra.

Delta M i grupa BMW su ugovor o preuzimanju generalnog zastupništva za tržišta Srbije i Crne Gore, potpisali 1. septembra prošle godine, sa stupanjem na snagu 1. januara 2007.

U okviru Delta M grupe osnovano je novo preduzeće – Delta Motors – koje će biti nosilac poslova u zastupanju minhenske auto-grupe. To podrazumeva uvoz i distribuciju vozila i rezervnih delova za vozila BMW i Mini. Delta Motors bi do kraja 2008. po standardima BMW-a, trebalo da potpuno razvije dilersku mrežu u Novom Sadu, Čačku i Podgorici. Nekadašnji uvoznik i serviser, kompanija Radulović iz Beograda, zadržava dilerski status.

Za ovu godinu se očekuje prodaja 477 vozila iz grupe BMW, što bi bilo dvostruko više od plasmana u 2006. (oko 200 vozila). Uporedo sa ugovorom o generalnom zastupanju dve marke, Delta Motors je i sa trećom kompanijom koja posluje u sastavu grupe BMW – Rolls-Royce Motor Cars – uspostavila partnerski odnos.

M.B.
Podelite ovaj tekst: