Šta kažu zvezde za biznis u julu 2007. godine

Ovan

Odnose u radnom okruženju mogu pokvariti vaše oštre reči već 1. a zatim 13. i 14. jula, kao da je to jedini način da se oslobodite viška energije. Krajem meseca pažnju usmeravate na emotivne probleme, a poslovna rutina vam zadaje sve više muka. Ipak, ovaj mesec doneće dobre poslovne rezultate ukoliko se potrudite da izbegnete kontroverzne izjave.

Činiće se da ponovo tonete u apatiju i da vam sve češće nedostaje radni elan, te sve značajnije poslovne odluke ostavite za avgust, a poslednje dve nedelje pokušajte da izgurate u dobro razvijenoj dnevnoj rutini.

Bik

Mesec napretka je pred vama, zahvaljujući specijalnoj pažnji koju ste posvetili promotivnim aktivnostima u prethodnom periodu. Poslednjih dana juna se govori o konkurenciji koja vas ne može ozbiljnije ugroziti, no vi ipak budite oprezni tokom čitavog meseca jula.

Odnosi sa šefovima su sve bolji, posebno krajem meseca, te vas napredovanje u poslovnom i finansijskom smislu očekuje tokom prve polovine jula. Serija dobrih dana za ulaganje je od 11. do 17. jula, dok su 16. i 17. već ispunjeni nestrpljenjem da potrošite novac koji kasni, a već je isplaniran za kupovinu kakvog uređaja za dom.

Blizanci

Ukoliko se bavite privatnim poslom juli je za vas jedan od manje povoljnih meseci – neko vas uporno podseća da je vreme da vratite pozajmljeni novac, a na scenu stupa i konkurencija od koje već neko vreme zazirete. Prva nedelja jula donosi čak i loše odnose sa kolegama, pa će vam se činiti kao da se sve zaverilo protiv vas.

Potrudite se da sačuvate “hladnu glavu” u tom stresnom periodu prve polovine jula, te 13. i 14. možete očekivati finansijski dobitak koji će rešiti značajan deo zaostalih dugovanja. Od 19. jula pred vama je napokon harmonična nedelja.

Rak

More briga podriva vaše planove pa vam je teško da se prepustite kreativnom radu koji donosi uspeh ovog meseca. Pomalo ste izgubili balans sa kolegama jer sve češće zauzimate previše autoritetan stav, što nimalo ne liči na vas – tvrdoglaviji ste, pesimističniji, a najmanje raspoloženi za rad. Pokušajte da se vratite u formu što pre, jer šefovi zaista neće biti voljni da vas podrže ako nastavite u istom duhu. Oprez tokom svakog kontakta sa njima!

Dobar dinamizam vas prati tek od sredine jula – napokon ste aktivni, energični i sve je u vašim rukama.

Lav

Juli 2007. će doneti fantastične mogućnosti za dalji razvoj vaše karijere, a vaš entuzijazam i odlučnost će po ko zna koji put impresionirati nadređene. Tokom druge polovine jula bićete u iskušenju da previše trošite, iako u tom času čak izgleda kao da tako nešto sebi napokon možete priuštiti, jer su se i vaši prihodi značajno uvećali poslednjih meseci, ipak je mudrije sačekati početak avgusta. U suprotnom, ubrzo ćete žaliti što ste novac potrošili na kupovinu potpuno nevažnih stvari.

Iako već sigurno koračate na lestvici uspeha, druga polovina jula je veoma riskantna za značajne poslovne odluke, pa tada pokušajte da budete oprezni i realistični.

Devica

Ukoliko vodite privatan posao pred vama je mesec velikih troškova i teškoća uopšte, te bi najbolje bilo da potražite profesionalni savet, pre nego što se upustite u donošenja bilo kakvih značajnih odluka koje prete da poslovno ugroze naredne dve godine.

Nesporazumi sa nadređenima vas prate od poslednje nedelje juna sve do sredine jula, zato pokušajte da pokažete razumevanje za kritike koje vam ne zvuče ubedljivo i ne ostavljajte prostor za sukob koji bi mogao da ugrozi vrednim radom stečene pozicije.

Dobri dani za novac su 9, 10, 18. i 19. juli.

Vaga

Period do 10. jula donosi nekoliko rizičnih predloga za ulaganje, zato je najbolje da u tom periodu sprečite ma kakvu nesmotrenost. Obratite pažnju na to kako komunicirate sa nadređenima, a značajnim poslovnim odlukama dajte vremena da prerastu u pozitivno rešenje poslednjih dana jula. Bićete u iskušenju da zaboravite vama dobro poznati bonton, i postanete čak preterano kritični, zato oprez 7, 13. i 14. jula.

Svaki projekat koji sada započnete može se pokazati teži nego što ste očekivali. Zato se naoružajte strpljenjem i pripremite svoj osmeh za sve izazovne situacije koje vas mogu izbaciti iz ravnoteže.

Škorpion

Prvih dana jula ćete se prisetiti svoje nezaštićenosti – neko od nadređenih vas ponovo obavezuje da rešavate situaciju koja zapravo i nije u vašoj nadležnosti, te ste izazvani da reagujete impulsivno i ugrozite tek postignuti balans. Nemogućnost da jasno sagledate situaciju i nizak nivo koncentracije, kao i želja za nekim sasvim novim poduhvatom učiniće vas sve manje raspoloženim za saradnju.

Tek od srede 18. jula kao da se budite iz kakvog lošeg sna – voljni ste da saslušate savet sa viših instanci i napravite neophodan kompromis.

Strelac

Dosta entuzijazma i dobre volje pokazujete tokom poslednje nedelje juna i prvih dana jula. Ipak, ukoliko želite da svoje projekte okončate u očekivanom roku, nemojte gubiti energiju pokušavajući da obavljate nekoliko zadataka istovremeno, već svoje vreme organizujte bolje.

Period od 5. do 13. jula pored profesionalnog uspeha donosi i zavist ženske osobe iz poslovnog okruženja. Možda u prvi mah to neće izgledati kao situacija koja zaista može poljuljati vaše poslovne pozicije, ali je ipak važno da neutrališete eventualni sukob interesa. U slučaju da do kraja jula ne rešite ovu situaciju, očekujte da ona poprimi ozbiljnije razmere tokom avgusta.

Jarac

Možda zbog umora ili letnjih temperatura koje vam nimalo ne prijaju, poverene zadatke obavljate sa izvesnom dozom apatičnosti, zbog čega poslednjih dana juna dolazi do manjih grešaka.

Iako nadređeni u prvom trenutku pokušavaju da se suzdrže od kritike, ukoliko se vi ne potrudite da svoj posao obavljate sa više koncentracije, možete se uskoro gorko kajati. Ovom riziku ste posebno izloženi od 10. do 12. jula, a 14. se ni po koju cenu ne upuštajte u polemiku – šanse da dokažete svoju ispravnost su minimalne. Čak ni kolege neće biti u prilici da vas podrže, zato malo više slobodnog vremena posvetite odmoru, a na poslu pokažite maksimalnu posvećenost.

Vodolija

Iako ste na dobrom putu da ostavite sjajan utisak na svoje šefove, nedostatak podrške kolega i poslovnih partnera u ključnom trenutku će, ipak, osporiti ovaj zasluženi iskorak nabolje. Poznato je da ne odustajete lako, pa se nakon konfliktnih dana 9. i 10. jula, okrećete radu i ta odluka ubrzo donosi fantastične rezultate.

Ako u periodu od 11. do 21. jula iskoristite svoju urođenu preduzimljivost vanredna zarada neće izostati. “Kako došlo – tako i otišlo” je najčešće vaša deviza te će ovaj novac samo skliznuti kroz prste, a vi ostajete sa nedovoljnom svotom za investiranje koje se u međuvremenu pojavljuje.

Ribe

Poslednje nedelje juna dobijate izuzetno delikatan zadatak, a efikasno rešavanje te složene situacije će potvrditi naklonjenost nadređenih. Važno je da izbegnete impulsivne reakcije i želju da zavodite red – okruženje ceni vašu diplomatičnost i strpljenje, pa te osobine koristite kao adute. Kako je period do 12. jula nepovoljan, najbolje je da te dane provedete u analizi situacije, bez ikakvih odluka. Nakon 14. se nameće potpuno logično rešenje koje ćete sa lakoćom sprovesti u delo.

Podelite ovaj tekst: