BELWOOD HANGERS: Дрвене вешалице за Бенетон, Барбери, Долче & Габана…

У београдском насељу Крњача, од трупаца обрађених у пиланама код Крупња и Александровца, а после финалне обраде у породичној компанији Belwood hangers породице Капетановић, већ две деценије настају дрвени офингери за брендове високе моде: Барбери, Долче & Габана, Бенетон, Гант, Ботега Венета и друге

Сена Капетановић Зеленовић

Када купац уђе у радњу познатих модних брендова попут Барберија, Бенетона, Д&Г, Ботега Венета, Ганта на било ком континенту, једна ствар сигурно ће носити ознаку „made in Serbia“. То су вешалице од дрвета, елегантног и врхунског дизајна, које “држе” моделе високе моде. А те вешалице настају у српској, породичној компанији Belwood hangers, са седиштем у београдском насељу Крњача.

На челу успешне компаније која упошљава 100 радника је вредна, радознала и високопрофесионална Сена Капетановић Зеленовић. Иако је по образовању дипломирани економиста, у разговору за Економетар открива да је улазећи у посао обраде дрвета, годинама највише учила о машинству и ту се у потпуности пронашла.

– Стечено знање са студија користила сам на самом почетку да као менаџер организујем производњу на ефикасан начин.

Пре скоро две деценије дошла је случајно у контакт са причом око дрвених вешалица и на први поглед јој се допало стварање корисног, истовремено инспиративног за дизајн, употребног предмета од неугледних комада дрвета.

– Требало ми је доста времена да похватам конце и јасно дефинишем план. Али, била сам млада и није ми недостајало енергије. Сваки мали успех је водио ка нечем новом, ка још бољој реализацији пословних циљева, присећа се Сена.

Касније јој се придружује брат Дејан, након завршених студија, а током времена и његова супруга Милена. На почетку их је било двадесетак, док данас, са радницима у две пилане које раде само за њихову фирму, имају 100 запослених. Сенин супруг је велика подршка свима, али је остао у својој стоматолошкој бранши.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • СВАКИ ИНТЕРНЕТ ДОМЕН МОЖЕ БИТИ ИСКОРИШЋЕН ЗА ЗЛОНАМЕРНЕ РАДЊЕ: Да не будемо саучесници
  • КОМПАНИЈА ДЕЛТА ХОЛДИНГ ИНВЕСТИРАЛА 70 МИЛИОНА ЕВРА: Отворен шопинг мол Делта Планет у Нишу
  • СРПСКЕ КОМПАНИЈЕ НА НАЈВЕЋЕМ САЈМУ ПРЕХРАМБЕНИХ ПРОИЗВОДА У РУСИЈИ: Бели сиреви и сирни намази – фаворити на руском тржишту
  • Следећи број Економетра излази 8. јуна 2021.
Podelite ovaj tekst: