Стефан Петрић: И у пандемији проширио посао

Београђанин Стефан Петрић још нема 30 година, али има завидно пословно искуство. Опробао се у финансијском сектору за који се школовао, бавио се увозом, али је онда све променила жеља да попије квалитетну кафу у крају у коме живи. Од 2017. почиње Toffee причу која већ има три поглавља у два локала: кафе, експрес ресторан и кежуал ресторан

Стефан Петрић

Сектор угоститељства у Србији је највише угрожен од почетка пандемије изазване новим вирусом ковид-19. Поједини примери, међутим, показују да у (не)време за рад кафића, барова и ресторана постоје они који опстају. Не само што раде, већ не отпуштају запослене и шире понуду.

Један од таквих примера је Toffee кафересторан и истоимени експрес-ресторан Тофи Кухињица у београдском насељу Баново брдо, на чијем је челу млади Стефан Петрић (29).

Иако још није прославио тридесети рођендан, иза вредног, спремног на непрестано учење, искреног младог човека већ је завидно радно искуство. Још је током студија економије и мастера, од прве године факултета, нешто радио. Како каже за Економетар, о угоститељству као будућој професији тада није размишљао.

– Свако лето сам одлазио на плаћене праксе, волонтирао. У финансијске институције, банке, невладине организације. Период студирања, осим по испитима, памтим по непрестаном слању мојих биографских података, на разне адресе компанија које су нудиле посао.

Онда је 2016. са колегом с факултета одлучио да почне увоз протеинских „бар чоколадица“. До тада се производ из сегмента функционалне хране продавао у теретанама и специјализованим радњама, те су практично њих двојица “отворили“ тржиште у малопродаји. У то прво професионално поглавље кренуо је од „нуле“, поседујући само знање из слушаоница и велики елан.

– Нисмо имали новац за улагања, магацине, за набавку возила да организујемо развоз, па смо радили искључиво с Key account купцима.

Да ће убрзо у делу Београда где је одрастао отворити нову страницу – самосталну предузетничку причу у сектору угоститељства, није помишљао.

– Само сам желео да то што радим буде динамично и да ми надомести „озбиљност“ која недостаје када имате 23 или 24 године.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • СВАКИ ИНТЕРНЕТ ДОМЕН МОЖЕ БИТИ ИСКОРИШЋЕН ЗА ЗЛОНАМЕРНЕ РАДЊЕ: Да не будемо саучесници
  • КОМПАНИЈА ДЕЛТА ХОЛДИНГ ИНВЕСТИРАЛА 70 МИЛИОНА ЕВРА: Отворен шопинг мол Делта Планет у Нишу
  • СРПСКЕ КОМПАНИЈЕ НА НАЈВЕЋЕМ САЈМУ ПРЕХРАМБЕНИХ ПРОИЗВОДА У РУСИЈИ: Бели сиреви и сирни намази – фаворити на руском тржишту
  • Следећи број Економетра излази 8. јуна 2021.
Podelite ovaj tekst: