БИЗНИС ПОРОДИЦЕ АПОСТОЛОВИЋ: Мамина реч за успех

Да није наишла светска економска криза намештај породичне компаније „4М“ био би у домовима многих европских земаља али и у Аустралији и Америци

mamina-rec-za-uspehЗвучи невероватно али истинито.

Ружи Апостоловић, из лесковачког села Паликућа, снахе Биљана и Снежана дају пуну подршку у доношењу кључних одлука програмских опредељења и руковођењу успешном породичном фирмом за производњу намештаја и других производа од дрвета „4М“.

Да ствар буде још чуднија за просторе „јужне пруге“, снахе уз сву подршку свекрви, врло често врше притисак на своје мужеве и критикују их кад не ураде оно што је „мајка казала“.

Све је почело када је породична фирма „4М“ дугогодишњу занатлијску традицију производње шпорета од лима, 1993. године променила у делатност прераде дрвета. У новосаграђеном погону тапацирнице на око 2.000 квадрата, покренули су производњу намештаја 2001. године у селу Паликућа близу Лесковца.

Куповином пословног простора у индустријској зони Лесковца, преко пута железничке станице, 2004. године, створени су услови за отварање највећег салона намештаја на југу Србије, површине преко 5.000 квадрата.

Данас фирма „4М“ запошљава око 60 радника у производњи, малопродаји и велепродаји. У атрактивним салонима у Лесковцу, Нишу, Бујановцу, Врању и Јагодини, поред намештаја из сопствене производње, купцима нуде и савремен намештај најпознатијих домаћих и светских произвођача, модерног дизајна и врхунског квалитета израде.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • ВЕСТИ ИЗ ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ
  • МБА ПРОГРАМ – КАТАЛИЗАТОР ЗА УСПЕШНУ КАРИЈЕРУ Велико интересовање за стипендије
  • НИКОЛА ЛУКИЋ: ПЕЊАЊЕ УЗ ЛИТИЦУ (5) Развијајте пријатељске односе са купцима
  • ПРЕДСТАВЉАМО НАЈНОВИЈА ИЗДАЊА У ОБЛАСТИ ЕКОНОМИЈЕ Предузетничка улога државе – кинеско искуство
  • Следећи број Економетра излази 8. априла 2014.
Podelite ovaj tekst: