BRANKA PUDRLJA DURBABA: Vreme je da otvorimo novo poglavlje u našem poslovanju

Branka Pudrlja Durbaba

– U ovoj godini će nam u fokusu biti proces rebrendiranja. Vreme je da otvorimo novo poglavlje u našem poslovanju. Poslednjih 13 godina, Vip beleži konstantan rast kako u broju korisnika tako i poslovnih rezultata, inovacija koje smo implementirali na domaće tržište, kaže Branka Pudrlja Durbaba, glavni direktor za tržište Vip mobile, odgovarajući na naše pitanje o tome šta će biti u fokusu ove kompanije u 2021. godini. Naglašavajući da se oslanjaju na podršku i iskustva Telekom Austria Grupe, direktorka Pudrlja Durbaba ističe da će od ove godine početi da posluju pod svojim globalnim brendom.

– Kao A1 Srbija, korisnicima ćemo moći da ponudimo kvalitetniju i savremeniju telekomunikacionu podršku i inovativne ICT servise. Planiramo i velika ulaganja u mrežu u celoj zemlji, omasovljenje upotrebe VoLTE servisa, a time i poboljšanje kvaliteta i održivosti voice servisa. Ostajemo verni inovacijama i nastavićemo da razvijamo NB IoT servise i oblast telemedicine. Bićemo u prilici da u Srbiji predstavimo i napredna rešenja u oblasti cyber bezbednosti, zahvaljujući saradnji sa digitalnim ogrankom A1 Grupe, ističe naša sagovornica.

Mislimo na sve naše sugrađane

– Jedna od najosetljivijih društvenih grupa u Srbiji, inače, a posebno tokom izolacije, bili su naši najstariji sugrađani. Da bismo skrenuli pažnju javnosti na njihove potrebe i osnažili ih za integraciju u savremeno društvo, pokrenuli smo projekat „Stari znalci“. Prikupili smo znanja i iskustva mnogih baka i deka i najinspirativnije od njihovih priča podelili sa najširom publikom putem našeg YT kanala. Podržali su nas i njihovi poznati vršnjaci – Seka Sablić, Vlasta Velisavljević i Ljubivoje Ršumović. Unapredili smo podršku u poslovnicama za najstarije korisnike i ponudili im posebne tarifne pogodnosti.

Nismo zanemarili ni potrebe najmlađih članova zajednice i njihovih roditelja. Ekonomski ugroženim porodicama smo donirali opremu i internet za učenike kako bi mogli da pohađaju online nastavu, a mame i tate redovno informisali i savetovali na temu bezbednosti dece na internetu na našem portalu i podcastu Bezbedni klinci. I u 2021. ćemo nastaviti da pokrećemo priče koje inspirišu pozitivne društvene promene i podržavamo one kojima je podrška najpotrebnija, objasnila je Branka Pudrlja Durbaba.

Kako ste odgovorili na ekspanziju komunikacija na daljinu u vreme pandemije 2020. godine?

– Trend komunikacija putem interneta i rada “na daljinu” stariji je od pandemije, ali ga je ona učvrstila i intenzivirala. U virtuelnom svetu komuniciramo, plaćamo račune, kupujemo, vodimo sastanke, obrazujemo se, što rezultira očekivanim skokom potrošnje interneta među korisnicima. Konkretno, u Vipovoj mreži za čak 50 odsto. Za samo nekoliko dana smo uspeli da prilagodimo poslovanje režimu rada od kuće za više od 80 odsto zaposlenih i unapredimo sistem podrške krajnjim korisnicima.

Zahvaljujući dobroj internoj organizaciji i reorganizaciji poslovanja, danas naši korisnici uživaju jedinstveno iskustvo kupovine u Virtuelnoj prodavnici i konsultacija sa lekarom putem DokTok platforme. Iskazali smo toleranciju prema poslovnim korisnicima u servisiranju dospelih obaveza u periodu krize, omogućili im besplatan pristup Eyeson platformi za komuniciranje i kreirali posebne tarife sa beskonačnim internetom. Korisne informacije i savete za razvoj svog poslovanja i u vremenima krize mogu pronaći na našoj besplatnoj biznis platformi Naša mreža.

Lansirali ste i novu internet tehnologiju (NB IoT), beskonačne NEO NEO tarife i još niz usluga. Kako su na to reagovali korisnici?

– Inovacije na tržištu brzo privuku pažnju javnosti, ali se samo rešenja koja zaista unapređuju svakodnevni život ljudi zadrže. Upravo način na koji kompanije odgovaraju na digitalizacijske izazove, tržišnu utakmicu čini posebno zanimljivom. Od dolaska na srpsko tržište, nastojali smo da budemo operator na koga se i direktni korisnici i šira zajednica mogu osloniti u svakom pogledu. U narednim fazama, koje će u ovoj godini pratiti rebrendiranje Vipa u A1 Srbija, dodatno ćemo se posvetiti odnosu prema korisnicima i zajednici, koristeći napredne tehnologije i na njima zasnovane servise za dalje unapređenje svakodnevnih iskustava i opšti boljitak društva.

Podelite ovaj tekst: