Домаћи интернет домен је најтачнија адреса

Без прецизног дефинисања идентитета свих корисника интернета, они постају интернет бескућници – каже Предраг Милићевић, менаџер комуникација у Регистру националног Интернет домена Србије (РНИДС)

srbАко на Гуглу укуцате име једне познате фабрике с југа Србије добићете елементарне податке о некадашњем индустријском гиганту хемијске индустрије. Већ следећи „клик” избациће фирму под истим називом, у истом граду, али основне делатности која се односи на, углавном ноћну, забаву „одраслих дечака“. Да ли је ово превид или немар руководећег тима фабрике није утврђено, али је сасвим сигурно запрепашћење потенцијалних пословних партнера који помоћу глобалног претраживача желе детаљније да се упознају с могућностима евентуалних „ортака“.

Сва таква и слична изненађења и непријатности могли би да се избегну поседовањем сопственог интернет домена, саставног дела веб или и-мејл адресе који дефинише сваког корисника на интернету.

То нам је у разговору за Економетар потврдио Предраг Милићевић, менаџер комуникација у Регистру националног интернет домена Србије (РНИДС). Ова стручна, невладина и непрофитна фондација, основана средином 2006. године, бави се техничким и административним управљањем националним интернет доменима Србије и активно ради на националном интернету. Објашњавајући зашто је од огромног значаја поседовање националног интернет домена Милићевић сликовито каже да су корисници без оваквог домена – интернет бескућници.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: