НОВИ СТАНДАРДИ РАДИЈАТОРА ИЗ НИША

Некада смо куповали од Бугара, а сада они купују од нас, јер и код њих посустаје производња, каже власник Градимир Николић из чијих погона излази стотинак разних производа

radijatoriКо зна да ли би данас постојала фирма НС радијатори, да њен власник, инжењер машинства Градимир Николић, није остао без посла у Електронској индустрији, па потом и у фирми „Чегар“, а да приликом посете брату у Канади није видео радијаторе који се разликују од наших. Те околности су свакако биле пресудне да покрене свој бизнис и да се одлучи за производњу радијатора новог стандарда, Отуда и назив фирме НС (нови стандард) радијатори.

Почео је од браварске радионице у подруму и гаражи породичне куће у нишком насељу Брзи Брод, потом је са члановима породице радио у закупљеном простору, да би из године у годину ширио пословни простор и производњу и повећавао број запослених. На Булевару цара Константина који повезује Ниш и Нишку Бању куповао је парцеле од приватних власника и градио нове погоне. Фабрика тренутно има пет хиљада квадрата, а у изградњи је нови погон од две и по хиљаде квадрата. Само у прошлој години у нову опрему инвестирао је око 250.000 евра. Запошљава 36 радника, а кад крене нови погон, биће отворена и нова радна места.

– Фирму сам регистровао 1991. године и почео са члановима породице у подруму куће. Кренули смо са освајањем новог модела радијатора – електричних, водених и комбинованих. У Европи се раде слични, али нико осим нас не прави комбиноване, тзв. еко конвекторе. Идеју сам добио када сам био у посети брату у Канади. Код њих сам видео електричне и водене радијаторе, а комбиноване, на струју и воду, урадио сам по мом пројекту. Извезли смо извесне количине у Русију и Канаду и тамо су наишли на добар пријем и похвале.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: