GODIŠNJI HOROSKOP ZA POSLOVNE LJUDE: Horoskop za 2010. godinu

Ovan

Početak godine će vam doneti velike poslovne prilike. Nakon savesnog rada i godina čekanja, ovo bi mogao biti vaš trenutak! Do sredine januara nemojte da donosite posebno važne odluke, ali posle toga postoje velike mogućnosti za napredovanje i promenu posla (nabolje). Sredina godine će vam proteći mirno, ali kraj godine ponovno donosi opasnost od pogrešnih odluka. Što se tiče novca, možda ćete dobiti nasledstvo, dobitak u igri na sreću ili nešto slično, ali pripazite da ne bude: „kako došlo, tako prošlo”.

Bik

Početak godine je odličan trenutak da se izborite za položaj kakav zaslužujete svojim angažmanom i sposobnostima. Dobar splet okolnosti ići će vam na ruku, ali pazite da ne poletite previsoko u svojoj ambicioznosti. Posle toga vas očekuje nekoliko više-manje mirnih meseci a na jesen će opet biti burno. Tokom 2010. godine imaćete stroži odnos prema ljudima oko sebe i borićete se za svoja prava. Sredinom godine imaćete dobitak novca iz izvora kome se uopšte niste nadali.

Blizanci

Na početku godine imaćete velika očekivanja koja se neće odmah ostvariti. Vaš trud će vam se isplatiti tek u narednim mesecima. Prvu ćete priliku imati već sredinom godine. Pritom, računajte na povremene nesporazume sa saradnicima. Ova je godina donekle komplikovana u poslovnom smislu i najbolje će biti da je kao takvu prihvatite. Ne odustajte od borbe, ne prihvatajte olako poraze i iskoristite najbolje od onoga što vam se nudi.

Rak

Prvi deo godine doneće vam određene probleme na poslu. Naravno, svaki problem istovremeno je i prilika za raščišćavanje nerešenih pitanja i zato iskoristite to vreme da postavite stvari na svoje mesto. Za poslove vam je bolja druga polovina godine. Krajem leta ili na jesen moraćete da birate između dva ponuđena izbora, a od vas zavisi da li ćete promeniti posao ili ćete ostati na ovom sadašnjem.

Lav

Početak 2010. godine je miran na poslu, ali u proleće možete doći u sukob sa saradnicima i to zbog kritika koje ćete im uputiti. Iako je lako moguće da ste pogrešili i da su primedbe koje vam drugi upućuju zaslužene, vi ćete, naravno, instinktivno zauzeti odbrambeni stav i krenuti u protivnapad. Međutim, takve bi trzavice mogle trajati nekoliko meseci i mogu loše da utiču na radnu atmosferu. Nemojte srljati bez razmišljanja jer ćete zažaliti zbog brzopletosti i naglosti.

Devica

Početak godine doneće vam određene probleme na poslu, najverovatnije s autoritarnim šefom ili sa nekim od kolega spremnih na sve radi sopstvene koristi. Sredinom godine situacija će se ipak promeniti nabolje. Od novembra će prestati spoljašnja ograničenja koja traju više od dve godine, prvenstveno zbog uticaja Saturna. Tada dolazi vreme da se potpuno posvetite poslu i da hrabro uđete u nove poduhvate. Već krajem godine će situacija biti sasvim zadovoljavajuća.

Vaga

Ove ćete godine probleme na poslu prihvatati još emotivnije nego inače. Koliko god se trudili da odvojite emocije od posla, teško ćete se miriti sa pogreškama i nepravilnostima koje vidite svuda oko sebe. Nemirenje sa nepravdom moglo bi lako dovesti do sukoba sa šefovima i saradnicima. Imaćete povećanu potrebu za slobodom uz istovremenu potrebu za ojačate ili uspostavite nove veze. Imate mogućnosti da kombinujete jedno i drugo ali morate biti vešti u poslovnim dogovorima.

Škorpija

Početak godine doneće vam probleme na poslu koji će biti uzrokovani nepoštenim odnosom kolega (što vi ne podnosite), ali i vašom tvrdoglavošću i naglošću. Naravno, imate pravo da se borite za sebe, ali ponekad neće biti na odmet i taktičniji pristup. Sredina godine doneće vam mnogo bolju situaciju, ali samo ako pošteno odradite posao koji vam je poveren. Najveća iskušenja dolaze na jesen, kada vas ponovo očekuju veliki poslovni poduhvati za koje nećete biti sasvim spremni.

Strelac

Prvi deo godine doneće vam probleme na poslu, najviše zbog želje za dominacijom i snažnog ega nekih vaših saradnika. Uprkos tome, imaćete nekoliko razdoblja u kojima će vam šanse za uspeh na poslu biti prilično velike. Prvi takav period možete očekivati na proleće, a drugi sredinom leta. Kraj godine obeležiće relativno mirna atmosfera, sa povremenim usponima i padovima. Dakle, ništa posebno, nego upravo onako kako se i inače kod vas stvari odvijaju.

Jarac

Verovatno za sledeću godinu imate dosta poslovnih planova i želja: u tom slučaju krenite hrabro, jer vam prvi deo godine obećava dobru poslovnu atmosferu i realne izglede da ostvarite ono što želite. Sredinom godine će se promeniti situacija i javiće se prvi veći problemi. Od vas će biti traženo da donesete važnu odluku koja je u sukobu sa vašim ličnim uverenjima. Krajem godine ponovno ćete ući u dobar period i problemi će se rešavati nešto lakše.

Vodolija

Početak godine mogao bi vam doneti probleme sa šefovima. Možda uzrok neće biti u vama, ali ćete glavni teret, svejedno, podneti vi. Naravno, vi se teško mirite s nepravednim optužbama. Dodatno će vas frustrirati što će vam se činiti da propada sve što naumite, odnosno da nikako ne možete do kraja da realizujete sve svoje planove. Ne prepuštajte se očaju jer će se situacija preokrenuti nabolje u drugom delu godine, možda čak i na samom kraju. Sve što se izjalovilo prethodnih meseci sada će najzad uspeti.

Ribe

Ova bi vam godina mogla biti izrazito uspešna. Intuitivno ćete znati šta i kako da radite da biste postigli najbolje rezultate. Uz manje truda ćete postizati više. Na početku godine planove će vam pokvariti neke osobe sa posla, ali to neće imati veći značaj. Pripazite da vas uspesi ne opiju. Kod donošenja odluka razmislite malo više kojim bi smerom bilo najbolje krenuti, jer će vas pogrešne odluke usporiti. Ne oklevajte da upotrebite šarm da biste dodatno pogurali svoje ideje, jer planete su na vašoj strani.

Podelite ovaj tekst: