KAKO RADI NAJMLAĐA FABRIKA U SISTEMU GORENJE U SRBIJI – GORENJE HOME, ZAJEČAR: Inovativnost u prvom planu

Iz zaječarske fabrike Gorenje Home godišnje izađe oko 100.000 mašina za pranje veša, svih tipova i vrhunskog kvaliteta. Plan za sledeću godinu je: izrada delova u Zaječaru, povećanje proizvodnje i nova zapošljavanja, najavljuje Vlado Krebs, direktor fabrike

Vlado Krebs

Vlado Krebs

Ovu fabriku možemo da uporedimo sa najboljim fabrikama u svetu. Sve držimo veoma čisto i to je vrlo važno zbog kupaca na veliko koji posećuju fabriku. Kad dođu i vide da je sve čisto i sređeno, odmah se odlučuju za kupovinu. Imao sam primer kupca koji je došao i rekao: Ja kad vidim fabriku odmah mi je jasno kako se radi i onda odlučim za pet minuta da li ću da kupim ili neću. Ovde nemam šta da pričam, odmah ću vam reći – kupujem.

Prethodni komentar saznali smo od Vlada Krebsa, magistra metalurgije, direktora fabrike Gorenje Home u Zaječaru, koju smo nedavno posetili i imali prilike da se uverimo u ono o čemu govori direktor Krebs. Kao što je poznato, ova fabrika iz sistema Gorenje u Srbiji je najmlađa, jer su pre nje počele da rade fabrika za proizvodnju rashladnih uređaja u Valjevu i fabrika bojlera u Staroj Pazovi.

U fabrici u Zaječaru, sistem Gorenje je investirao oko sedam miliona evra, zaposleno je 120 ljudi i najpoznatija je po proizvodnji veš mašina, a zapravo se od samog starta proizvode i sanitarni uređaji – kade, umivaonici i ostalo. Direktor Krebs s ponosom kaže da se ovde proizvodi preko 250 modela umivaonika, najsavremenijeg dizajna i od ekoloških materijala. Tehničke karakteristike pokazuju da su svi umivaonici i sanitarna oprema Gorenje proizvedeni od specijalnog kompozitnog materijala DOLOPOL (tzv. liveni mermer) čija je osnova mleveni kamen povezan poliesterskim smolama.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • SAJAM TEHNIKE I TEHNIČKIH DOSTIGNUĆA: “Jak puls” za jubilarnih 60 godina
  • NEMAČKA KOMPANIJA POZIVA SRPSKE FIRME: Postanite Simensovi dobavljači
  • SENIOR HOUR U ORGANIZACIJI SRPSKE ASOCIJACIJE MENADŽERA: Veče sa Milanom Petrovićem
  • KONFERENCIJA O BEZBEDNOSTI HRANE ”ŠTA JEDEMO?”: Sve veći standardi u bezbednosti hrane
  • DOGAĐAJI: Nove perspektive za ženski biznis
  • U FOKUSU: Uspešne priče Šumadije
  • DUNAV OSIGURANJE NUDI POGODNOSTI ZA OSIGURANJE IMOVINE: Najsigurniji prijatelj doma „Čuvar kuće“
  • VEŠTINA KOMUNIKACIJE: Prvi radni dan – korak do sna
  • VALERIJ ARAKELOV, JERMENSKI BIZNISMEN, VLASNIK RIMSKIH TERMI U SLOVENIJI: Vreme je za modernizaciju banja
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. maja 2016.
Podelite ovaj tekst: