И осмех је чаробан кључ

Бранислава Здравковић и Ивана Естер Флеш чине цео колектив предузећа
R i B trade које основним сировинама снабдева педесетак пекара и пицерија у Новом Београду и Земуну

i-osmeh-je-caroban-kljucВештина плесања хип-хопа и ватрених латиноамеричких игара, свакако није нужан услов за успешно обављање комерцијалних послова, али се у случају Иване Естер Флеш показала као драгоцено искуство. Данас је ова млада девојка професионално везана за једну малу, али изузетно успешну фирму од само – две запослене. Њен непосредни руководилац и други члан предузећа R i B trade d.o.o је, такође веома млада, Бранислава Здравковић, генерални директор, по много чему јединствене фирме на нашим просторима.

О чему је реч? R i B trade d.o.o је предузеће за трговину, услуге и промет које се бави снабдевањем пекара и пицерија основним сировинама. Осмислила га је пре две године Бранислава Здравковић, која се, подстакнута осмогодишњим професионалним искуством у великој фирми, упустила у сопствену причу, рачунајући на све ризике и искушења која на путу личне афирмације вребају младе предузетнике.

– Био је то „тврд орах“ који сам загризла и сада морам да идем до краја. У свом претходном послу имала сам мно-гобројне контакте са људима који су били полазна основа за старт самосталне фирме, у чему сам видела своју професионалну будућност – каже за Економетар Бранислава Здравковић.

Она признаје да младој жени која сама заплива предузетничким водама није нимало лако, али, с друге стране, има и неких предности. Непосредна у опхођењу с људима, нема проблема да оствари комуникацију са пословним партнерима, чији се број за две године удесетостручио. Наиме, клијенти R i B trade данас су око педесетак пекара и пицерија. На старту их је било само пет.

Поштовање рокова

– Било би нескромно рећи да нисам задовољна резултатима рада своје фирме – вели Бранислава Здравковић. – Мислим да смо се већ добро позиционирали на тржишту. Закон нашег пословања је испуњавање договора и поштовање рокова, то људи знају да цене и све више нам указују поверење. Доказ да смо на узлазној путањи је добар промет и све већи број партнера. Бранислава и Ивана строго воде рачуна да брашно, уље, шећер, адитиви, зачини на време стигну на адресе наручилаца,

Бранислава Здравковић мосталим – каже Бранислава Здравковић. – У почетку сам се, наравно, суочила са највећим проблемима пословања у Србији: непоштовањем договора и рокова, по систему “лако ћемо“. Нисам баш задовољна ни спремношћу банака да помогну старт малих предузећа како би она лакше и брже нашла место на тржишту. Шансу сам видела у овом послу јер пекаре, пицерије и грилови нису добро организовали снабдевање сировинама.

Podelite ovaj tekst: