Хотели – изазовни и исплативи

Хотел „Неда“ има савремени базен, сауну, шест кошаркашких и неколико тениских терена, спортски камп преко целе године и – увек је пун

hoteli-izazovni-i-isplativiДраган Недељковић је најзаслужнији што се друштвена и туристичка слика Рудника и околине позитивно изменила, што је пословично мирна варошица живнула, млади кампери убризгали су виталну инјекцију учмалој свакодневици, уобичајеној за градиће попут Рудника. Драган Недељковић је још 2000. године изградио хотел „Неда“, као повратник са вишедеценијског рада у Франкфурту, са неизбежним сумњичавим коментарима мештана да можда неће успети.

Са њим су се из иностранства вратили супруга, син Александар, директор хотела, снаха Александра, данас шеф рецепције, а затим су се родили и унуци. Знао је тачно шта жели: да свом завичају удахне нови живот, да створи туристички и спортски центар на нивоу регије, да хотел на 600 метара надморске висине постане стожер окупљања младих спортиста, али и других туриста.

Из историје Рудника

На основу трагова материјалне културе може се закључити да је на Руднику било велико римско насеље, а у средњем веку познати рударски центар. У 14. веку Дубровчани и Саси су имали овде своје колоније. У руднику је експлоатисано сребро, олово и бакар. Зато су се овде, где је био централни извор прихода српских владара, развијали многи занати и цветала је трговина. Први српски динар кован је на Руднику. Био је то космополитски град у малом (постојала су насеља Сплићана и Которана) одакле се ширио културни утицај на целу средњовековну Србију.

Све то, знао је, могуће је реализовати уколико су услуге и понуде на европском нивоу. У томе је успео после седам година рада и доградње нових објеката.

– Имао сам визију којим редом би требало ширити услуге, али и стрпљење да све циљеве реализујем, каже власник хотела “Неда“, Драган Недељковић.

Млади на Руднику

Док живахно говори за Економетар, човек у зрелим годинама, Драган Недељковић, износи занимљиве податке свог седмогодишњег рада. У међувремену, мобилним телефоном покушава да реши неке успутне проблеме са топлом водом у собама. Задовољно се смешка на наше коментаре да је, све што смо видели пре три године, сачувало високи стандард, а са дограђеним објектом, са базеном и дискотеком, спортским теренима и телевизорима у свакој соби, хотел “Неда“ је заслужио таблицу са три звездице.

Опширније у штампаном издању  

Podelite ovaj tekst: