Искуством и знањем у свет

Желели смо да за свој рад, идеје и пројекте сами преузмемо одговорност и зараду и – исплатило се, кажу власници “Ентеријера” Томислав Младеновић и Благоје Нисић

iskustvom-i-znanjem-u-svetИ данас бих исто радио, каже Благоје Нисић и додаје: Није нам било лако те 1994. године. Стара циглана коју смо рашчишћавали била је толико запуштена и зарасла у коров да је сваки рад на обнови био скуп и сувишан. Зато смо кренули ни од чега, а када сте одлучни, упорни и имате знање, а уз то вредни, немојте се плашити. Да бисмо дошли до свежег новца радили смо на репарацији старог намештаја. Међутим, од тога нисмо могли дуго да се издржавамо и планирамо нешто веће. Јер, ко нема да купи намештај тај нема ни да поправља. Зато су Младеновић и Нисић одлучили да крену и опробају се у изради тапетарских производа али мало другачијих него што су били они на тржишту.

Почели су производњу кауча по сопственој креацији и дизајну, а затим салонске и стилске гарнитуре где је акценат стављан на оригиналност и квалитет материјала и израде. То се показало као добро, јер муштерија воли да има нешто посебно и квалитетно. Нашим инжењерима ентеријера смо дали задатак да прате актуелности, а Томислав и ја пратили смо збивања на европском и светском тржишту намештаја.

Путовали смо и пратили многе сајамске манифестације одакле смо доносили вредна и корисна сазнања, каже Благоје и наставља: У фабрици ради 90 стално запослених радника који редовно примају плате на нивоу просечног личног дохотка у Пчињском округу. Прошлу годину смо завршили са бруто прометом од 100 милиона динара, а ове године се очекује повећање за 20 одсто. Младеновић и Нисић истичу да скоро три године нису мењали ценовник, а све је, у међувремену, поскупело.

Podelite ovaj tekst: