IVAN STOJANOVIĆ, DIREKTOR MARKETINGA I PRODAJE ZA POSLOVNE KORISNIKE U TELENORU: Nudimo „ključ u ruke“ za prelazak na novi model fiskalizacije

Podržavamo novu fiskalizaciju i želimo da edukujemo tržište, zato smo odlučili da svim biznis korisnicima ponudimo kompletno rešenje.

Ivan Stojanović

Novi model fiskalizacije, veliki projekat Ministarstva finansija, u punom je zamahu. Tranzicioni period za prelazak na ovaj model počeo je 1. novembra, a predviđeno je da do 30. aprila 2022. svi pravni subjekti imaju nove fiskalne uređaje sa bezbednosnim elementom. O tome šta to tačno znači i šta je potrebno da urade korisnici, razgovarali smo sa Ivanom Stojanovićem, direktorom marketinga i prodaje za poslovne korisnike u kompaniji Telenor.

„Razumemo da korisnici žele da na što jednostavniji način pređu na novi model fiskalizacije. Zato smo pripremili i nudimo „ključ u ruke“ – sveobuhvatno rešenje koje im omogućava da ceo proces završe na jednom mestu“, kaže Stojanović.

Šta obuhvata vaša ponuda?

–Ponuda obuhvata tri stvari: Prvo, naša ponuda uključuje adekvatno tehničko rešenje, e-Kasu najnovije generacije sa Android 10 sistemom. Na uređaju je instaliran softver koji obuhvata sve fiskalne programe. Biće obezbeđen i pristup Cloud portalu sa naprednim funkcionalnostima, na kome će se nalaziti i rezervna kopija podataka u slučaju kvara. Takođe, u uređaju će se nalaziti SIM kartica sa neograničenim internet saobraćajem u najboljoj mreži na testu.

Drugo, korisnicima nudimo instalaciju opreme i edukaciju na njihovoj lokaciji, a na raspolaganju će imati korisničku i tehničku podršku koja je dostupna 24 sata dnevno širom Srbije. Nudimo i zamenu uređaja u slučaju kvara u roku od 24 časa.

Konačno, spremni smo da, bez dodatne naknade, pomognemo korisnicima i oko prikupljanja neophodne dokumentacije za fiskalizaciju, apliciranja za državnu subvenciju i podnošenja zahteva za dobijanje bezbednosnog elementa. Na ovaj način omogućavamo korisnicima da završe ceo proces na jednom mestu.

Da li korisnici mogu da koriste državne subvencije za kupovinu e-Kase u Telenoru?

– Korisnici imaju mogućnost da uređaj plate jednokratno ili na 24 rate. Državne subvencije za prelazak na novi model fiskalizacije pokrivaju nabavku uređaja, dok će se na mesečnom nivou plaćati licenca, koja obuhvata softversko rešenje, korisničku i tehničku podršku, čuvanje podataka, održavanje sistema i SIM karticu sa neograničenim internetom. Sve informacije o našoj ponudi za poslovne korisnike, kao i obrazac za rezervaciju uređaja, nalaze se na našem veb-sajtu.

Zbog čega je potrebno da korisnici rezervišu uređaj?

– Rezervacija uređaja je neophodna zbog nestašice čipova na globalnom nivou i dugih rokova isporuke. Apelujemo na korisnike da prijavom putem sajta telenor.rs blagovremeno rezervišu svoj uređaj i da ne čekaju poslednji trenutak. Svim korisnicima koji se prijave putem našeg sajta garantujemo da ćemo im obezbediti kasu i pružiti svu potrebnu pomoć i podršku kako bi prešli na novi model fiskalizacije u zakonskom roku.

Podelite ovaj tekst: