КИНЕСКИ ТЦ „ЗМАЈ”: Нови концепт велетрговине

Највећа кинеска гринфилд инвестиција у Србији износи 25 милиона евра, купци на једном месту имају избор код више произвођача, чиме се посредно омогућава умрежавање велепродајних компанија са малим и средњим предузећима

veletrgovinaУ изградњу Кинеског велетрговинског центра „Змај”, који је смештен на укрштању саобраћајница Београд – Нови Сад и Београд – Шид уложено је 25 милиона евра што је до сада највећа кинеска гринфилд инвестиција у Србији. Трговински центар се простире на 5,5 хектара од чега је око 40.000 квадрата изграђеног пословног простора.

Центар је донео у регион нови концепт трговине „све на једном месту” и отворио врата за око 80 велепродајних компанија. Концепт доприноси смањењу трошкова, уштеди времена и умрежавању велепродајних компанија са малим и средњим предузећима. Трговински центар „Змај” робом снабдева више од 5.000 малих и средњих трговинских предузећа из Србије и региона.

– Очекујемо долазак још око 150 добављача из различитих области трговине текстила, одеће и обуће, ствари за опремање куће и играчака. У 2011. години планирамо изградњу још једне пословне зграде, у коју ће бити уложено око седам милиона евра. Тиме ћемо употпунити садржаје за закупце. У новом простору ће се налазити канцеларије, сале за конференције, фитнес центар, ресторани, теретана, спа центар, каже Дејан Булатовић, генерални директор Kинеског велетрговинског центра „Змај”.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: