Konsultanska kuća ADL otvara kancelariju u Srbiji

Milena Matić i Bela Virag

Milena Matić i Bela Virag

Cilj ove konsalting kompanije je saradnja sa klijentima u sektorima strateškog rasta, uključujući telekomunikacije, finansije, IT, transport i energetski sektor

 

Kompanija Arthur D. Little (ADL) otvorila je svoju kancelariju u Beogradu (Srbija) kojom će rukovoditi Bela Virag, partner i rukovodilac u kompaniji ADL Austrija, dok će izvršna direktorka biti Milena Matić, odgovorna za razvoj lokalnog tržišta. Kancelarija u Beogradu je 43. po redu, a time se proširuje globalna mreža kompanije, pošto je u zadnjih pet godina otvoreno 20 novih kancelarija širom sveta.

Na putu Srbije za članstvo u Evropskoj uniji u narednih nekoliko godina, kompanija ADL planira da sarađuje sa javnim i privatnim sektorom na usvojanju novih i inovativnih načina rada, u periodu pripreme za potpun pristup jedinstvenom tržištu.

Bela Virag, partner i rukovodilac u kompaniji ADL Austrija je naglasio da je Srbija tržište koje ima veliki potencijal i postaje sve dinamičnije u aktivnoj potrazi za novim načinima rasta i širenja.

“Kao ekspert za rast pomoću inovativne primene tehnologija, kompanija ADL je u tom smislu savršeni partner organizacijama u javnom i privatnom sektoru. Ono što nas razlikuje od drugih u radu sa klijentima je način rada kao sastavni deo njihovog tima, koji se oslanja na naše mnogobrojne međunarodne eksperte u datom segmentu poslovanja. Na taj način im nudimo najbolje moguće rešenje, uz podršku našeg najadekvatnijeg tima. Otvaranje posebne kancelarije u Beogradu dokaz je posvećenosti kompanije ADL srpskom tržištu koje će nam omogućiti napredak u radu na sinergiji sa lokalnim kompanijama i institucijama. Cilj nam je da unapredimo konsultantsko tržište u Srbiji i ponudimo novu perspektivu našim klijentima kao i onima koji žele da nastave da rade na lokalnom nivou u okviru ovog sektora”, rekao je Virag.

Izvršna direktorka Milena Matić je istakla da kompanija želi  da proširi poslovne aktivnosti i na druge oblasti u kojima ima značajno iskustvo i ekspertizu, kao što su transport, bankarstvo i osiguranje i zdravstvo. “Takođe, planiramo i da dodatno unapredimo kancelariju u Beogradu zapošljavanjem lokalnog tima, oslanjajući se na veliku bazu talenata u Srbiji”, rekla je Matić.

 

 

 

Podelite ovaj tekst: