MESEČNI HOROSKOP ZA POSLOVNE LJUDE: Šta kažu zvezde za biznis u septembru

Ovan

Krajem septembra ćete biti više opterećeni. Mnogo posla, mnogo sitnica koje vas koče i koje morate da radite više puta. Od vas će se očekivati možda više nego što to u ovom trenutku možete da pružite. Zato se ne uplićite ni u kakve nedozvoljene radnje, ni u šta što nije u skladu sa zakonom. Što se finansija tiče, ne razbacujte se novcem iako će prilivi manje-više funkcionisati normalno.

Bik

Iako sve izgleda kao da stvari funkcionišu baš kako treba, ne oslanjajte se na ovaj utisak, već ono što morate – obavite. Ulazak Saturna u polje dugovanja opominje da svojim prilivima novca baratate na pravi način. Veći troškovi krajem meseca. Rešite neke finansijske probleme jer drugi deo meseca donosi opadanje posla i priliva novca. U drugoj polovini meseca prilike baš i nisu obećavajuće na poslovnom planu.

Blizanci

Obratite pažnju na dokumentaciju i na ugovore koje sklapate, vodite računa o legalnim tokovima i ne očekujte zaradu na brzinu. Nemojte padati u dubiozu ako rezultati budu daleko ispod očekivanih. Ovo je tek početak, a ovaj mesec donosi mogućnost da realno sagledate gde ste i šta vam je potrebno da biste funkcionisali i uspeli. Generalno, poslovna situacija je prilično razočaravajuća. Zarada je moguća samo kroz naporan rad.

Rak

Merkur, kao vladar polja komunikacije, ugovora i dogovora kreće retrogradno pa je savet da u drugom delu septembra obratite pažnju na nove poslove (ako u njih ulazite) kao i na dogovore koje sklapate. Doduše,pojedinima će ovi tranziti omogućiti da uspeju da pokrenu nešto oko čega su se intenzivno angažovali u prethodnom periodu. Ali, oprez: unapređenje može izmaći u poslednjem trenutku.

Lav

U poslednjoj dekadi meseca morate voditi računa o legalnosti svojih poslova. Razmislite kome dajete poverenje ili pričate o svojim namerama, željama. Čuvajte svoju intelektualnu svojinu i nemojte drugima davati ideje „na tacni“. Retrogradno kretanje vladara polja posla i zarada, Merkura, u drugom će delu septembra doneti izvesnu stagnaciju u oba segmenta. Ipak, ništa nije nerešivo.

Devica

Neke stvari vam tokom ovog meseca odgovaraju, neke ne. Pošto vladarka polja posla i novca Venera kreće direktno, u tom segmentu ćete osetiti olakšanje. Međutim, u drugom delu septembra vladar vašeg znaka, Merkur, kreće retrogradnim hodom i to baš u polju pod vlašću Venere. U poslednjoj dekadi meseca imate podršku Marsa koji ulazi u vaš znak. Finansije će tokom ovog perioda biti promenljive.

Vaga

Neke stvari ste završili, neke obaveze priveli kraju i sada možete intenzivno da se usmerite ka napredovanju. Planovi će se sporije odvijati u drugom delu ovog meseca zbog retrogradnosti Merkura u vašem znaku. Pazite da ne kažete nešto pogrešnoj osobi ili u pogrešnom trenutku. Nema drastičnih padova, samo ima odugovlačenja i prolongiranja. Na to ste već navikli u prethodnim godinama, tako da ne sumnjam da ćete se izboriti sa ovim.

Škorpija

Tokom ovog meseca, koji je generalno dosta dobar, nastavite da funkcionišete kao i do sada i nadajte se najboljem. Računajte na finansijske zastoje s vremena na vreme. Vaše su zarade solidne, ali su i troškovi dosta veliki, a imate i obaveze koje nikako da u potpunosti izmirite. Poslednja nedelja meseca je turbulentna. Polje svakodnevnih poslovnih obaveza može biti mesto nervoze, stresa i problema.

Strelac

Očigledno je da neke stvari možete promeniti i da u narednom periodu postoji velika šansa da se vaši rezultati i trud iz prethodnog perioda priznaju. U drugom delu meseca može biti povremenih preispitivanja i kočenja a isto tako je sigurno da ćete morati da se vraćate i završite obaveze koje ste propustili. Ne opuštajte se, čeka vas promenljiv period, sa usponima i padovima.

Jarac

U drugom delu septembra Merkur kreće retrogradnim hodom i vi ćete se naći pred dvojakom situacijom – ili ništa nećete moći da uradite jer će vas kočiti neke sitnice, ili ćete raditi bez predaha samo da biste shvatili da ništa niste uspeli da postignete tolikim trudom. Što se finansijskog dela tiče, on vam neće zadavati toliko muke – na vreme platite sve dospele obaveze.

Vodolija

Mali zastoj u planovima ovoga meseca neće trajati naročito dugo. Vodolijama se otvara jedan prilično podsticajan period za poboljšanje materijalnih prilika. Promene će ići sporije, ali nemojte da se obeshrabrite. Trenutno imate i više nego dovoljno energije da nastavite dalje. Poslednja nedelja ovog meseca može doneti probleme. Pokušajte da smanjite nervozu jer raspravom nećete mnogo postići.

Ribe

Saturn u drugom delu septembra ulazi u vaše polje karijere i od tog trenutka će bacati kvadrat na vaš znak. Ne zaboravite da neke stvari više nećete moći da ostvarujete na brzinu, prilagodite se poslovnim okolnostima i ne očekujte previše. Od tog perioda mogu postati aktuelni i problemi sa papirologijom i ugovorima. Ako nekom pozajmljujete novac, tražite garancije za to. Nekako ćete uspevati da plivate solidno.


U ovom broju još i …

  • OD 13. DO 16. OKTOBRA DVA MEĐUNARODNA SAJMA – ENERGETIKE I EKOLOGIJE Zelena energija na Beogradskom sajmu
  • Deset godina Majkrosoft razvojnog centra u Srbiji
  • VESTI IZ PRIVREDNE KOMORE SRBIJE
  • ŠVEDSKA KOMPANIJA VERISEC LABS OBELEŽILA TRI GODINE RADA U SRBIJI Srpski stručnjaci uspešno otkrivaju sajber kriminal
  • SUSRET MENADŽERA FRANCUSKO-SRPSKE PRIVREDNE KOMORE (CCIFS) I SRPSKE ASOCIJACIJE MENADŽERA (SAM) Očekuju se nova poslovna partnerstva
  • NAJNOVIJE OCENE FISKALNOG SAVETA Deficit budžeta Srbije 3,5 odsto BDP
  • SRBIJA JE USVOJILA STRATEGIJU RAZVOJA ENERGETIKE DO 2015. GODINE I DVOGODIŠNJI NACIONALNI AKCIONI PLAN ZA ENERGETSKU EFIKASNOST, ALI TO TREBA I PRIMENITI Kako da uštedimo 20 odsto energije godišnje do 2020.
  • LIČNI STAV A čemu služi tržište kapitala?
  • Prvi interaktivni obrazovni portal u Srbiji
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. oktobra 2015.
Podelite ovaj tekst: