MIROSLAV NIKOLIĆ, SRBOEKSPORT: Moramo da menjamo i mentalitet i loše radne navike

Nama je ovde potrebna ozbiljna promena svesti i načina razmišljanja, pritom mislim na sve građane – i radnike i poslodavce, preduzetnike, pa sve do vlade i svih političara. Mislim da još nismo svesni situacije u kojoj se nalazimo i da bi svako od nas trebalo da pruži svoj maksimum da popravi aktuelno stanje

Miroslav Nikolić

Miroslav Nikolić

Šteta koju smo pretrpeli tokom majskih poplava je ogromna. Najviše je nastradao vozni park, roba na lageru i razna druga oprema, a oštećeno je i nekoliko poslovnih objekata, u manjoj meri. Imamo veliki problem i sa osiguravajućim kompanijama jer još uvek nismo uspeli da naplatimo sve odštetne zahteve. Posle čišćenja i sređivanja, sada pokušavamo i da rekonstruišemo dokumentaciju i da oporavimo kamione kako bismo stabilizovali poslovanje.

Ovako posledice katastrofalnih poplava, koje su sredinom maja pogodile Srbiju, a u kojima je najviše stradao Obrenovac, ocenjuje Miroslav Nikolić, vlasnik i direktor koncerna Srboeksport iz ove beogradske opštine. U razgovoru za Magazin Biznis on kaže da je Srboeksport, koji je osnovan 1990. godine kao preduzeće za unutrašnju i spoljnu trgovinu, počeo da se bavi međunarodnim drumskim transportom posle petooktobarskih promena 2000. godine. Motivi nisu bili politički, već ubrzano otvaranje Srbije prema Evropi i svetu. Danas Srboeksport u svom voznom parku ima ukupno 640 voznih jedinica (kamiona tegljača, priključnih vozila i autobusa), tako je bar bilo do majske nepogode.

– Posle promena 2000. godine praktično je ponovo začet, odnosno resetovan međunarodni transport. Poznato je da smo do tada imali loše odnose i sa zemljama u okruženju i u Evropi, tako da je bilo jako teško baviti se ovom delatnošću. Radilo se vrlo malo. Posle ponovnog otvaranja i pokretanja privrede i Srboeksport je počeo da se bavi međunarodnim drumskim transportom – ističe Miroslav Nikolić.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

 • MINISTAR VUJOVIĆ, GOST AMERIČKE PRIVREDNE KOMORE: Budžet pod lupom
 • OD 13. DO 16. OKTOBRA DVA MEĐUNARODNA SAJMA – ENERGETIKE I EKOLOGIJE: Zelena energija na Beogradskom sajmu
 • ŠTA NUDI SOFTVER „MANAGE TOOLS“ ZA UNAPREĐENJE POSLOVANJA: Sve se može izmeriti
 • DR BOJAN LALIĆ, DIREKTOR DEPARTMANA ZA INDUSTRIJSKO INŽENJERSTVO I MENADŽMENT, FAKULTET TEHNIČKIH NAUKA, UNIVERZITETA U NOVOM SADU: Zanimanje budućnosti
 • SАRАDNJA NАRODNOG MUZEJА U BEOGRАDU, BRITISH COUNCIL-А I BANKE INTEZA: Otvorena izložba “Henri Mur – grafičar”
 • SVEČANO OBELEŽEN DAN OPŠTINE VRNJAČKA BANJA: Kraljica banjskog turizma
 • MESEC NOVEMBAR U ZNAKU MEĐUNARODNOG SAJMA NAMEŠTAJA: Nameštaj i saveti za uređenje stana
 • USPEŠNA SARADNJA SRBIJE SA AZERBEJDŽANOM: Značajan uzlet novih ekonomija
 • VESTI IZ PRIVREDNE KOMORE SRBIJE: Ne čekati rešenja sa strane
 • NIK VREDEN: PROFIT BREND (4): Osluškujte iskustva kupaca
 • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. oktobra 2014.
Podelite ovaj tekst: