PRIČA O VIRTUELNOJ GRADNJI KOJA JE NEOPHODNA U REALNOM ŽIVOTU: Moj posao je istovremeno i moj hobi

Uživam u ovom spoju kreativnosti, dizajna, proizvodnje, savremenog marketinga i prezentacije kompanija na sajamskim i drugim događajima. Jer, Beoexpo sistem je postao najveća i najpoznatija srpska kompanija specijalizovana za usluge prezentovanja kompanija – od izrade štandova za sajamske nastupe do grafičkih i dizajnerskih rešenja i opremanja prostora za velike sportske i društvene događaje, kaže Viktor Nikolić, osnivač i direktor kompanije Beoexpo sistem

Viktor Nikolić

Viktor Nikolić

Možda u nekom poslu možeš da se obogatiš za tri godine, ali u sajamskoj delatnosti ne. Ovde je potrebno vreme. Zato, i kada odem u penziju, neću biti prebogat ali mi to i nije motivacija. Moj posao je istovremeno i moj hobi, jer uživam u ovom spoju kreativnosti, dizajna, proizvodnje, savremenog marketinga i prezentacije kompanija na sajamskim i drugim događajima.

Ovako Viktor Nikolić, direktor i vlasnik beogradske kompanije Beoexpo sistem, objašnjava za Magazin Biznis zašto se već duže od dve decenije nalazi u poslu koji ga je proslavio u Srbiji i u regionu. Jer, Beoexpo sistem je najveća i najpoznatija srpska kompanija specijalizovana za usluge prezentovanja kompanija – od izrade štandova za sajamske nastupe do grafičkih i dizajnerskih rešenja i opremanja prostora za velike sportske i društvene događaje.

– O sajmu sam znao samo toliko da se pred Novu godinu održava zimski vašar i da postoji sajam automobila, jer me tamo tada vodio tata kad sam bio mali. A ispalo je da se gotovo celog života bavim sajmovima – kaže Nikolić koji je prvi posao dobio kao honorarni saradnik, student, u čuvenoj marketinškoj agenciji Spektra 1988. godine.

Ubrzo se tu zaposlio i upravo mu je prvi posao bio da formira odeljenje za sajmove i za video produkcije. Posao je krenuo, ali se posle međunarodnih sankcija Spektra raspala a Nikolić odlučio da formira svoju kompaniju. I tu počinje priča o Beoexpo sistemu koji je osnovan 1992. godine.

– Do 2001. godine isključivo smo se bavili štandogradnjom i sajmovima i po tome nas većina ljudi i sada poznaje. Naravno, u međuvremenu smo se uvećali pa je to sada sistem gde se deo firme bavi organizovanjem događaja (koncerti, kongresi, promocije, sportski događaji), deo firme se bavi štandovima, od klasičnih do unikatnih konstrukcija, deo je zadužen za grafička rešenja, od 3D logotipa i objekata do digitalne štampe velikih formata, a deo firme raspolaže opremom – od stolica i vitrina, preko pultova i vrata, do konstrukcije na spratovima. Tako je Beoexpo sistem sastavljen od malih firmi koje rade samo za nas i ukupno u sistemu radi oko 80 ljudi, objašnjava Nikolić.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • SAJAM TEHNIKE I TEHNIČKIH DOSTIGNUĆA: “Jak puls” za jubilarnih 60 godina
  • NEMAČKA KOMPANIJA POZIVA SRPSKE FIRME: Postanite Simensovi dobavljači
  • SENIOR HOUR U ORGANIZACIJI SRPSKE ASOCIJACIJE MENADŽERA: Veče sa Milanom Petrovićem
  • KONFERENCIJA O BEZBEDNOSTI HRANE ”ŠTA JEDEMO?”: Sve veći standardi u bezbednosti hrane
  • DOGAĐAJI: Nove perspektive za ženski biznis
  • U FOKUSU: Uspešne priče Šumadije
  • DUNAV OSIGURANJE NUDI POGODNOSTI ZA OSIGURANJE IMOVINE: Najsigurniji prijatelj doma „Čuvar kuće“
  • VEŠTINA KOMUNIKACIJE: Prvi radni dan – korak do sna
  • VALERIJ ARAKELOV, JERMENSKI BIZNISMEN, VLASNIK RIMSKIH TERMI U SLOVENIJI: Vreme je za modernizaciju banja
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. maja 2016.
Podelite ovaj tekst: