NATAŠA KRSTIĆ, EUROBANK EFG: Poslujemo prema najvišim etičkim standardima

Lokalne sredine su uvek pozitivno prihvatale trud koji smo uložili u implementaciju naših projekata. Takođe, uspeli smo da kod pojedinih projekata uključimo i druge partnere i da na taj način trajno ili sveobuhvatnije rešimo određeni društveni problem

Nataša Krstić

Eurobank EFG se po svojoj tržišnoj poziciji nalazi među pet vodećih banaka u Srbiji po visini bilansne sume i ima poziciju strateškog investitora. Ali, kao odgovorni društveni akter, postavila je korporativnu društvenu odgovornost (DOP) za integralni deo svog identiteta od samog osnivanja. Eurobank EFG je formulisala sopstveni program „Investiramo u evropske vrednosti“ u koji je uloženo tri miliona evra, što je najveći iznos koji je jedna finansijska grupacija uložila u programe društvene odgovornosti u Srbiji, u prošle tri godine. Za takav doprinos društvenoj zajednici i za razvoj društvene odgovornosti, Eurobank EFG je dobila niz priznanja, a među njima i priznanje „Planeta Biznis“ koje je naš Magazin Biznis dodelio 2008. godine. U razgovoru sa Natašom Krstić, direktorkom Korporativnih komunikacija Eurobank EFG, saznajemo detalje o opredeljenju ove banke da doprinese društvenom razvoju Srbije.

• Kakve ste rezultate ostvarili sprovodeći program društvene odgovornosti u prošlih nekoliko godina?

– Eurobank EFG je od prvih dana svog poslovanja u Srbiji težila da postane banka vodećeg izbora za klijente, fizička i pravna lica, istovremeno odgovorno poslujući prema svojim zaposlenima, klijentima, stejkholderima i društvenoj zajednici. Poslovanje koje je usmereno na dobrobit čitavog društva za sve, u našoj banci podrazumeva sistem vrednosti, pristup, način razmišljanja u rukovođenju koji smo implementirali u svakodnevni rad. Ujedno, društveno odgovorno poslovanje predstavlja integralni deo strategije Eurobank EFG grupe u svim zemljama u kojima posluje, i obuhvata principe i vrednosti poput meritokratije, timskog rada, kvaliteta, poverenja, efikasnosti, kreativnosti, poštovanja prema ljudima i doprinosa društvenoj zajednici. To su vrednosti naše korporativne kulture, kojima se zaposleni rukovode u poslovanju banke, i u svom uzajamnom odnosu.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: