Nectar сокови – најзаступљенији бренд

Nectar је сада најзаступљенији бренд међу воћним соковима у свим медијима – штампаним и електронским, националним, локалним и регионалним, дневним и периодичним

nectar-logoНа тржишту воћних сокова у Србији издвојио се нови лидер, што је евидентно испраћено и његовом доминацијом у медијима. Након дугогодишње превласти компаније Fresh&Co, Nectar из Бачке Паланке преузео је вођство и постао апсолутни креатор медијске слике у овој области. Nectar сада представља најзаступљенији бренд међу воћним соковима у свим медијима – штампаним и електронским, националним, локалним и регионалним, дневним и периодичним. Поред компаније, у наведеном периоду је и директор Nectara, Бојан Радун, био у жижи медијског интересовања са 33 објављена текста.

Разматрајући наведене промене у редоследу брендова, треба приметити да константа повећања медијске експонираности Фрувите показује позитивну тенденцију раста и сигурно друго место по медијској заступљености. Не треба губити из вида да је тренутно друго место компаније Fresh&Co. првенствено резултат њеног преузимања од стране Coca-Cole. Процес формирања тржишта воћних сокова је још у току и ту тек треба очекивати значајније промене.

На тржишту Србије занимљиво је и то да је удео страних произвођача воћних сокова у медијској слици сасвим занемарљив.

Podelite ovaj tekst: