ОРИГИНАЛНИ У МАЛОМ БИЗНИСУ: Кућа маминих колача

У породичној фирми Мама`с бисквит хаус (Mamma’s biscuit house) императив је врхунски квалитет и мануфактурна производња наслеђена од предака

kolaciЗвучи невероватно, али је истина: на Цветном тргу, у срцу Београда, може да се набави најскупља, али најбезбеднија прасетина. Оличена је у виду малог, ружичастог, дебељушкастог прасенцета. Слатког у буквалном смислу речи. Оно је један од заштитних знакова, препознатљивих брендова (и слоган на сајту) Мама`с бисквит хаус (Mamma’s biscuit house), породичне фирме високо позициониране у домаћем посластичарству.

Прасенце је део веселе дружине коју чине још једна овчица, жаба, миш, пчела и јеж. Менажерија су, заправо, врхунски колачи који чине само мањи део богате понуде коју сладокусцима нуди сложна породица, већ деценију и по посвећена изради торти и колача, препознатљивог квалитета и изгледа.

Мама’с бисквит хаус је типична породична фирма, настала на темељима кућне мануфактуре, на почетку своје делатности везане за лиценцну продају колача српско-грчког мешовитог предузећа „Стелина“ из Шапца. Док су се првих пет година постојања бавили искључиво трговином слаткишима, изграђивали су сопствене рецептуре, приступ потрошачима и целокупан однос према овој деликатној грани прехрамбене производње.

Полако су торте маме Јагоде добијале примат у понуди, али су велики посао на равне части делили и отац Ненад, брат Игор и наша саговорница Марина Лазаревић.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: