POSLOVNI FORUM “SRBIJA U BEČU 2015”: U izgledu su nova partnerstva

Privrednici poreklom iz Srbije, koji žive i rade u Austriji, zainteresovani su da investiraju u Srbiji u isplative projekte ili da prebace deo svoje proizvodnje u našu zemlju

srbija-u-becu-2015Premijer Srbije Aleksandar Vučić istakao je u Beču da Srbija u regionu nudi najbolje uslove investitorima i ukazao da podatak o 17 milijardi evra trgovinske razmene sa EU razvejava sve sumnje u pogledu strateškog opredeljenja Srbije. Otvarajući Poslovni forum „Srbija u Beču 2015“ koji je održan 24. i 25. marta u Privrednoj komori Austrije i koji je okupio najznačajnije predstavnike privrede dve zemlje, Vučić je istakao da Austrija sa 12,8 odsto od ukupnih direktnih investicija, predstavlja pojedinačno najvećeg investitora u našoj zemlji.

Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije (PKS), izjavio je da je Srbija pogodna destinacija za poslovne interese austrijskih privrednika, koji bi sa srpskim biznismenima mogli zajedno da ostvaruju profit.

– Partnerstvo privrednika dve zemlje je veoma važno jer u Srbiji ima dobrih proizvođača koji mogu da budu značajni partneri i kooperanti austrijskim poslovnim ljudima, a domaći biznismeni mogu da imaju korist od austrijskog iskustva sa novim razvojnim tehnologijama – rekao je Čadež obraćajući se učesnicima foruma.

Privrednici poreklom iz Srbije, koji žive i rade u Austriji, zainteresovani su da, zbog ekonomske krize koja se sve više oseća u toj zemlji, investiraju u Srbiji u isplative projekte ili da prebace deo svoje proizvodnje u našu zemlju, izjavio je Vladan Jeremić, iz Regionalne agencije za razvoj istočne Srbije iz Zaječara.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • VESTI IZ PRIVREDNE KOMORE SRBIJE
  • DODELJENE VIRTUS NAGRADE ZA 2014. GODINU Nacionalna nagrada za Hemofarm
  • 59. MEĐUNARODNI SAJAM TEHNIKE I TEHNIČKIH DOSTIGNUĆA Korak u budućnost
  • DODELJENO 12 PRESTIŽNIH MBA STIPENDIJA Usavršavanje najboljih srpskih menadžera
  • METODOLOGIJA STRATEŠKOG PREOKRETA ZA VLASNIKE MSP Ne tražite izgovor za neostvareno
  • POSLOVNA SAZNANJA Samo za uspešne
  • VEŠTINA KOMUNIKACIJE Koučing – put uspeha
  • FILIP KOTLER I FERNANDO TRIAS DE BES: LATERALNI MARKETING (5) Životni ciklus proizvoda se dramatično skraćuje
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. maja 2015.
Podelite ovaj tekst: