RIKARDO VIAN MARKES: Svake godine novi proizvodi, a možda i širenje kroz akvizicije

Strateški cilj nam je dalji razvoj Galenike, ali ne isključujemo mogućnost dodatnog širenja putem akvizicije. Radimo na daljem povećanju proizvodnje i prodaje na srpskom i međunarodnim tržištima i posvećeni smo značajnom rastu portfolija, registracijom i lansiranjem novih proizvoda svake godine

Rikardo Vian Markes

Godina 2020. prolazi u znaku pandemije izazvane virusom covid-19, što je automatski uslovilo i pojačan tempo rada farmaceutskih kompanija. Šta je to značilo za beogradsku kompaniju Galenika, koja baš ove godine obeležava značajan jubilej – 75 godina rada? Kako posluje, šta se promenilo posle privatizacije od pre tri godine, kada je ova farmaceutska kompanija postala deo brazilske NC Grupe? Kako je borba sa pandemijom izgledala iz ugla proizvođača lekova?

Rikardo Vian Markes, generalni direktor Galenike Beograd, kaže u intervjuu za Magazin Biznis kako je jasno da je pandemija promenila mnogo stvari:

– Vremena su teška za sve i svet će verovatno osetiti još ekonomskih posledica. Pandemija nas je inspirisala da ponovo potvrdimo posvećenost tržištu i prioritetima u poslovanju. U Galenici, naš prioritet broj jedan su ljudi – korisnici naših proizvoda, lekari i apotekari i svi naši zaposleni i partneri. Naš prioritet je bio da obezbedimo zaposlene i proizvodne procese, jer smo znali da moramo da damo sve od sebe u onome što najbolje radimo, uprkos okolnostima, ne samo da održimo tržišnu poziciju, već da stvorimo dodatnu vrednost za sve u lancu, kaže Rikardo Vian Markes i ističe da je ponosan što je tim Galenike dokazao svoju snagu i predanost u najtežim vremenima ove, 2020. godine.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • U KALEIDOSKOPU – EKONOMIJA & BIZNIS
  • VESTI IZ PRIVREDNE KOMORE SRBIJE
  • KOLIKO JE PANDEMIJA UTICALA NA PROCESE AKVIZICIJA U SRBIJI: Kupovina i prodaja kompanija nakon korone
  • BIZNIS DODATAK: HR U SRBIJI
  • MENADŽERSKI VODIČ: Tračevi opstaju, manje kancelarijskih romansi
  • POSLE TRI MILIONA TURISTA 2019., SALCBURG SADA POLUPRAZAN: Mocartov grad bez Japanaca i Kineza
  • TV SLIKE I PRILIKE: Najskuplje plaćena pesma
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. novembra 2020.
Podelite ovaj tekst: