SLAVEN ŽIVIĆ: Prodaja „Knjaza” odložena do daljeg

Kriza će proći a industrija mineralnih voda je branša sa velikim perspektivama razvoja i na domaćem tržištu i u regionu. Sve ovo zajedno bi trebalo da rezultira uspešnom prodajom – u pravom trenutku

 

Slaven Živić

Globalna ekonomska kriza je u značajnoj meri poremetila poslovne planove mnogih kompanija. U slučaju kompanije „Knjaz Miloš”, kao što je poznato, odložena je prodaja kompanije, koju je investicioni fond Salford najavio za ovu godinu. Kako izgleda novi plan oko prodaje „Knjaza” i kakve su reakcije kompanija koje su ranije pominjane kao zainteresovane (Koka Kola, Danone, Pepsi…) – neka su od pitanja na koja je, u intervjuu za Magazin Biznis, odgovorio Slaven Živić, generalni direktor aranđelovačke kompanije „Knjaz Miloš”.

Prema njegovim rečima, najdirektnija posledica svetske ekonomske krize je, svakako, odlaganje prodaje kompanije „Knjaz Miloš” nekoj od multinacionalnih kompanija iz srodnih industrija.

– Proces prodaje koji je započeo početkom prošle godine usporen je najavom finansijske krize u četvrtom kvartalu 2008. godine, a ubrzo nakon toga je doneta odluka o privremenom odlaganju prodaje. To ne znači da se od prodaje odustalo već da je samo odložena za neki bolji trenutak. „Knjaz Miloš” je kao lider u svojim kategorijama, kako u Srbiji tako i u regionu, i te kako interesantan i ja verujem da će u jednom trenutku, kad se za to budu stekli adekvatni uslovi, pregovori biti obnovljeni i ceo proces reaktiviran. Činjenica je da je „Knjaz Miloš“ jedna od retkih kompanija u Srbiji sa potencijalom da se uspešno nosi sa bilo kojom međunarodnom konkurencijom, što već sada kontinuirano dokazujemo. Takođe je činjenica da će i kriza proći a industrija mineralnih voda je branša sa velikim perspektivama razvoja, kako na domaćem tržištu, tako i u regionu. Sve ovo zajedno bi trebalo da rezultira uspešnom prodajom – kaže Slaven Živić.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: