ТЕМА: Све на кредит – од стана до потрошње и пословања

Субвенционисани готовински и потрошачки кредити имају за циљ повећање куповне моћи грађана, подстицање домаће тражње и производње, бржи привредни раст и јачање динара

sve-na-kreditВлада Србије је крајем марта усвојила програм субвенционисаних динарских и потрошачких кредита које ће грађани моћи да користе за куповину домаћих производа и услуга. Пословне банке ће у те кредите пласирати укупно 30 милијарди динара, а држава их субвенционише са 1,5 милијарди динара.

Циљ субвенционисаних државних готовинских и потрошачких кредита је повећање куповне моћи грађана, подстицање домаће тражње и производње, бржи привредни раст, јачање динара.

Субвенционисани готовински кредити одобравају се у динарима, до висине кредитне способности подносиоца захтева за кредит, а у максималном износу до 300.000 динара.

Потрошачки кредити могу да се користе за куповину намештаја, подних облога, санитарија, беле технике, туристичких аранжмана и грађевинског материјала. Та врста кредита ће се одобравати на три године, са годином почека, а фиксна камата износи 7,5 одсто годишње за грађане чији су приходи до 30.000 динара, док за оне који имају зараду од 30.000 до 80.000 динара камата износи 8,95 одсто годишње.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: