У цветном врту са 200.000 садница

Млади брачни пар Предраг и Оливера Мирковић из Рудоваца крај Лазаревца опремили на најсавременији начин три пластеника на површини од 1.200 квадратних метара. Унутрашњост пластеника опшивена двоструким фолијама, а покретни столови и енергетске завесе обезбеђују квалитетно и правовремено сазревање садница. Стално праћење великих сајмова цвећа у Европи

sadniceУ овој причи из Рудоваца, удаљених десетак километара од Лазаревца на путу за Аранђеловац, реч је о тридесетдеветогодишњем Предрагу Мирковићу и његовој пет година млађој супрузи Оливери, који су пре непуну деценију дошли на заједничку идеју да се посвете цвећарству, уверени да ће им то, уз велики рад и савремену производњу, пружити шансу за сигурну животну егзистенцију вишечлане породице.

Почетак је био тежак, јер Предраг Мирковић, багериста по занимању, (завршио рударску школу) у лазаревачкој „Колубари Б“, није желео да узима кредите за изградњу модерних пластеника. Међутим, у тој првој фази могао је да се ослони на новчану помоћ браће Ненада и Небојше, који већ две деценије живе и раде у аустралијском Перту, односно Чикагу, који су веровали да ће Предраг и Оливера успети.

И, нису се преварили. Предраг и Оливера су поступно и стрпљиво, без претензија да брзо враћају уложени новац, изградили три најсавременија Ришелнова пластеника на површини 1.200 квадратних метара, који се налазе непосредно уз породичну кућу, и данас производе најлепше и најквалитетније цвеће, које се у сезони не продаје само на пијацама у Лазаревцу, Лајковцу, Степојевцу, Барајеву и Београду, већ и у велепродајном центру у Крњачи.

Отац Станимир и мајка Вукена, који такође учествују у производњи цвећа, заједно са четворо унучади (Никола 11, Ана 9, Милена 7, па чак и Невена 5) поносни су на велики подухват најмлађег сина Предрага и снахе Оливере. Њихово двориште је практично претворено у велики драгстор: људи не долазе само да би купили цвеће, већ и да би се уверили како је могућно у малим Рудовцима створити пластенике по највишим европским стандардима.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: