Тежак пут до сопствене фирме

Љиљана Петковић, власница и директорка београдске фирме „Мегареклам“ д.о.о., прошла је тежак пут до регистровања сопствене фирме, да би јој трудноћа у 42. години вишеструко искомпликовала живот. Радила је од јутра до поноћи у месецима пред порођај да би обезбедила довољну суму новца за куповину опреме за дигиталну штампу великог формата

tezak-put-doЉиљана Петковић је једна од многобројних вредних, спретних, сналажљивих и упорних жена у нашој земљи које се „не мире са судбином“, никад не губе наду и прихватају се свих послова који им могу обезбедити егзистенцију.

Пре него што се осамосталила и постала власница и директорка фирме „Мегареклам“ д.о.о. у Београду, Љиљана Петковић је прошла тежак пут савладавања низа проблема. Била је, на жалост, изложена и увредама и понижењу када је службеница на шалтеру Бироа за запошљавање у Скупштини општине Чукарица одбила да јој изда потврду („Ко ће да запосли трудницу“!), јер се налазила у другом стању, и то у 42. години живота. Да би овај случај био још апсурднији, Љиљани Петковић таква потврда није била потребна да би се запослила, већ да би обезбедила кредит за регистрацију фирме.

– Преживела сам низ стресних ситуација да бих остварила чврсту одлуку да радим самостално, посебно када сам после 15 година проведених у графичкој индустрији остала без радног места. А свој занат сам савладала још у Крушевцу где сам радила на пословима припреса, затим на унутрашњем и спољашњем брендирању објеката, укључујући и комерцијалу и рад на терену – истиче за Економетар наша саговорница.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: