Трофејни ”јелен”

У модернизацију Апатинске пиваре InBev је у прошле три године уложио 100 милиона евра, а за следећу годину најављена је инвестиција од 30 милиона евра

trofejni-jelen– Када су, пре мање од три године, Апатинска пивара и компанија InBev постали једно, добили смо најбоље од оба – домаћу стручност и знање, на једној, и интернационално искуство и најбољу глобалну праксу, на другој страни. Имамо јасну визију и стратегију шта желимо да постигнемо и како да стигнемо до наших циљева – рекао је Ханс Шуте, генерални директор, поводом прославе јубилеја 250 година Апатинске пиваре, који је обележен 23. септембра.

Кораци које смо до сада предузели, послујући према светским стандардима квалитета који важе за све пиваре у оквиру корпорације InBev, позиционирали су нас међу најуспешније компаније у земљи, рекао је господин Шуте.

У Апатинску пивару, чланицу међународне корпорације InBev, следеће године биће уложено око 30 милиона евра, најавио је Ханс Шуте. Половина те суме биће инвестирана у пивару, док ће у продајна места и расхладне уређаје бити уложено од шест до седам милиона евра.

”Јубиларно” за јубилеј

Јубилеј Апатинске пиваре обележен је пласирањем на тржиште специјалног ”јубиларног” пива. Два и по века традиције, љубави и умећа у прављењу врхунског пива, уложено је у стварање овог изузетног пива, које специфичном аромом, горчином и јачином, задовољава укус и најпробирљивијих познавалаца пива. ”Јубиларно” пиво произведено је у ограниченој количини.
Поводом обележавања 250 година успешног рада и постојања, Привредна комора Србије доделила је Апатинској пивари специјалну – Јубиларну награду.

За информациони систем биће издвојено око четири милиона евра, а биће настављено и улагање у рекламирање производа Апатинске пиваре.

Како је навео Ханс Шуте, ове године извезено је 400.000 хектолитара пива а очекује се да ће следеће године извоз бити повећан за око 35 одсто. Апатинска пивара пласира своје производе у Хрватску, Босну и Херцеговину, Македонију, Аустрију и Швајцарску, а планиран је и извоз у друге земље.

Апатинска пивара, како је истакао Шуте, заузима 50 одсто тржишта пива у Србији и има капацитет производње од 4,5 милиона хектолитара пива годишње. У пивари је запослено више од 1.000 радника.

– Наши наредни кораци подразумевају спој нових технологија, унапређење знања, улагања у брендове, ширење друштвене одговорности, бригу о запосленима и успешни дијалог са нашим потрошачима, све у складу са корпоративном визијом компаније InBev, која је сажета у слогану ”Од највећег до најбољег”. Мој мото за будућност је једноставност, фокусирање на потребе потрошача без жртвовања квалитета у целокупном ланцу вредности – рекао је Шуте.

Модернизација

– Капацитет Апатинске пиваре је 4.500.000 хектолитара, а досадашња инвестиција од око 100 милиона евра укључивала је модернизацију пиваре и производних погона, инвестиције у побољшање квалитета производа и услуга, инвестиције у инфраструктуру информационе технологије и инвестиције у наше брендове – рекао је Ханс Шуте, истичући богат асортиман производа са чувеним ”јелен” пивом, ”pils” ”light” и ”никшићким” пивом. Поред тога, у палети производа су још два глобална бренда, ”beck’s” и ”stella artois”.
– Са поносом могу да изјавим да ће наш познати бренд, ”јелен” пиво ове године достићи рекордни капацитет од 2.400.000 хектолитара, али ће и на домаћем тржишту достићи рекорд од 2.000.000 хектолитара. Наш интернационални бренд ”beck’s”, лансиран прошле године, већ ове године је дуплирао продају – рекао је Шуте.

Поводом обележавања јубилеја, у суботу 23. септембра у Апатину, у кругу фабрике, одржана је свечана прослава која је окупила многобројне званице. Свечаности су присуствовали представници Владе Србије, дипломатског кора, пословни партнери, запослени, верни потрошачи и представници медија. За све грађане Апатина и околине, на Градском тргу у Апатину организована је прослава на којој су учествовали Бајага и инструктори, Фламингоси, Могли Би и Шинобус.

Апатинска пивара обележила је јубилеј и свечаним отварањем својих просторија за јавност. Гости су имали прилику да погледају филм о Апатинској пивари, како би се ближе упознали са историјом и начином рада компаније. Са процесом производње пива упознали су их и стручни водичи приликом обиласка пиваре.

Део пиваре отворен за организоване посете, у оквиру група и екскурзија, моћи ће убудуће да посете и студенти, ђаци, пензионери, туристи и сви заинтересовани, а све у циљу информисања јавности о историји компаније и начину производње пива.

М. Б.

Podelite ovaj tekst: