TV SLIKE I PRILIKE: Puslica na letećem ćilimu

Stigla milijarda dolara na letećem ćilimu iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Kredit kao puslica, overen potpisom Lazara Krstića, ministra finansija, kojim smo, kako je objavljeno, uštedeli 300 miliona evra!

Piše: Branislava Džunov

Piše: Branislava Džunov

Koja radost i kalkulisanje kako ga rasparčati, kao da se ne zna da su te pare već odavno potrošene, sada se samo krpe procepi… Da se ne pogine na putu za Evropu…

Pred izbore ubrzano su se otvarali pogoni, postavljali kamen-temeljci, obećavana hapšenja tajkuna, dilera i prevaranata svih vrsta. Televizija je rutinski beležila ove akcije, ništa od toga nije prvina, sve je već viđeno, ponavljalo se u ranijim predizbornim kampanjama. Kao imperativ postavljen je zahtev: ljudima treba posao! E, tu se zastane jer na videlo ispliva toliko toga što pravo na rad čini imaginarnom kategorijom. Sasvim u svom, sarkastičnom, stilu Olja Bećković je izračunala da je u jednoj predizbornoj sedmici, u najavama, posao dobilo pet hiljada nezaposlenih!

X faktor

U politici je zabranjeno (zlo)upotrebljavati maloletna lica. Nešto slično bi valjalo uvesti i na estradi. Emisije kao što su „Ja imam talenat“, “Prvi glas Srbije“ ili „X faktor“ pokazale su da imamo mnogo talentovanih pevača i igrača, ali su i razvile apetite da se do slave (i do dobre zarade) može doći brzo i lako. Među onima koji su se zapleli u mreži estradne opsene ima i dece, sasvim mladih pevača, nedoraslih situaciji. Kako to može da bude ružno i neprijatno pokazao je finalni izbor u „X faktoru“ gde su se sukobile članica žirija Emina Jahović i mlađana takmičarka Ilme Karahmet kod koje su dosta dugo podgrevane nade da može biti glavna dobitnica ovog muzičkog nadmetanja. Pošto je Emina Jahović nije podržala, mala Ilme se ražestila. Pre bi se reklo, naljutili su se oni koji su je pratili i solili joj pamet, pa su se na društvenim mrežama pojavile grube i netaktične reči, što je bacilo senku na ovu priredbu, a devojčicu uplelo u spletke koje je mogu koštati toliko željene karijere. Pale su kletve, razotkriveno je naličje šou-biznisa.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

 • JUBILARNI MEĐUNARODNI SAJAM GRAĐEVINARSTVA (SEEBBE): Gradite po vašoj meri
 • VESTI IZ PRIVREDNE KOMORE SRBIJE
 • GENERACIJSKA TRANZICIJA U PORODIČNOM BIZNISU: Porodične firme – stub razvoja ekonomije
 • KO ZASLUŽUJE MBA STIPENDIJU COTRUGLI BUSINESS SCHOOL: Stipendije za najtalentovanije menadžere
 • MEĐUNARODNI SAJAM TEHNIKE I TEHNIČKIH DOSTIGNUĆA 58. PUT: Korak u budućnost
 • KONFERENCIJA O HRANI “DODATI VREDNOST PROIZVODIMA”: Najbolje prakse u proizvodnji zdrave hrane
 • ODRŽANA VII REDOVNA SKUPŠTINA ČLANOVA SAM: Najbolja platforma za poslovno povezivanje
 • ZA PRVIH 20 MESECI PROJEKTA ICT HUB, SREDSTVA OBEZBEDILI ORION TELEKOM I DNA COMMUNICATIONS, DOK JE GLAVNI DONATOR USAID: Podrška mladim IT preduzetnicima
 • KONFERENCIJA IZ OBLASTI LJUDSKIH RESURSA: Budućnost HR-a – danas
 • BORIS VUKIĆ: APOKRIFI MENADŽMENTA (5): Poslovni prijatelj i prijatelj sa posla nije isto
 • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. aprila 2014.
Podelite ovaj tekst: