Удобно и у ваздуху

Представљена нова бизнис класа British Airways-а

udobno-u-vazduhuОко 100 милиона фунти уложено је за унапређење производа и сервиса авио-компаније British Airwаys у бизнис класи. Једна од најзначајнијих новина је раван кревет у дуголинијској бизнис класи (Club Wоrld). Кревет је шири за 25 одсто, док кабина пружа више приватности, комфора и простора за одлагање ствари. Направљене су промене у дизајну, технологији и материјалима. Па тако, још комфорнији, потпуно раван кревет, путницима пружа довољно простора за удобан сан.

Уграђен је и нови електронски параван између седишта, направљен од провидног материјала, чија провидност зависи од угла посматрања; путницима се пружа апсолутна приватност а истовремено омогућује особљу да примети и одреагује на потребе свих путника у кабини. Постављена је и лична комода у којој путник може да остави своју електронску опрему, малу торбу или ципеле. У кабини је и стандардни прикључак од 110 волти за напајање у седишту, а побољшан је забавни програм који омогућава корисницима да паузирају, стопирају или премотавају скоро 100 филмова и ТВ програма, и играју игрице на још већем дигиталном екрану од 10 инчи. Путницима Club Wоrld класе на располагању је и кухиња за топле или хладне закуске између оброка.

Вили Волш (Willie Wаlsh), извршни директор British Airwаys-а, овим поводом је изјавио да је British Airwаys поставио нове стандарде за путнике бизнис класе.

– Club World обухвата 20 одсто капацитета на дуголинијским летовима. Наше премијум кабине су најпрофитабилнији део, због чега правимо нови распоред у нашим летелицама, повећавајући капацитете бизнис класе за осам одсто, што значи да ћемо уместо 32 имати 52 седишта у нашим авионима типа “боинг” 747. Пружићемо нашим клијентима оно што желе – околину која је комфорно, интимно и удобно окружење, са сервисом који ће испунити све њихове потребе – рекао је Волш.

Нови ентеријер, са новим осветљењем и нежнијим палетама неутрално светло сиве и плаве боје пружа опуштајући, али стилизован доживљај. Дебљи покривачи, нови памучни материјали и јастуци у “дамаст” дизајну употпуњују доживљај.

Увођење нове бизнис кабине у 57 летелица типа “боинг” 747 и 43 летелице типа “боинг” 777 трајаће 18 месеци, а први авиони са новим седиштима ће полетети крајем новембра. Са 5.000 кревета и 72 дестинације British Airwаys лети на највећи број дестинација са највећим бројем кревета и годишње превезе највећи број путника бизнис класе у поређењу са свим осталим авио-компанијама на свету.

Е. Р.

Podelite ovaj tekst: