Пут до бренда Макси

Малопродајни објекти у Србији имају шансу да на бази франшизе постану део највећег система – Максија или Пекабете, а први уговори се очекују већ током јула

maxiУ Србији тренутно има око 70.000 самосталних трговинских радњи, које су у структури малопродаје на нашем тржишту заступљене у проценту од 40 до 60 одсто, док у земљама југоисточне Европе тај проценат не прелази 10 одсто. Мале радње у борби са великим супермаркетима, кеш енд кери продавницама и мегамаркетима полако губе трку у освајању потрошача. Предузетницима који усамљено послују прете бројне опасности и све чешће се суочавају са могућностима да због велике конкуренције све слабије послују и долазе у немиле ситуације у којима радње морају да затворе и потпуно нестану са тржишта.

Компанија Делта М недавно је власницима домаћих СТР понудила могућност да се удруже у систем франшизинга Максија и Пекабете. На тај начин власници радњи задржаће самосталност и власништво, а постаће пословни партнер великог трговинског ланца, који је већ развио успешан посао. Са друге стране, Делта на овај начин развија и унапређује своју малопродајну мрежу, додатно унапређује пословање и омогућава брже ширење на домаћем тржишту. Делта и власници малих радњи који се одлуче да надаље послују под препознатљивим брендом заједно ће се развијати, унапређивати и постајати конкурентнији на тржишту. На објектима који се одлуче да послују са франшизингом биће истакнуто име Максија или Пекабете, а по спољњем и унутрашњем уређењу, начину рада и понуди, они ће задовољавати комплетне стандарде по којима наши маркети послују. Власници малих радњи постајаће власници тог будућег Максија или Пекабете, добијаће know-how подршку у вођењу послова, а могућност да приступе франшизингу имају и они предузетници који тек планирају да отворе радњу, каже Драган Филиповић, генерални директор Делта малопродаје.

Поред бренда који ће бити истакнут на радњама, предузетници улазе у систем снабдевања и дистрибуције под истим условима као и свака друга продавница Максија или Пекабете. То подразумева достављање робе из целокупног асортимана маркета по најнижим ценама као и повољне услове одложеног плаћања. Приступањем систему франшизинга Максија и Пекабете власници малог предузећа преузимају све предности великих фирми – препознатљиву марку, професионалну пропаганду и маркетинг, обуку радника, комплетну стручну помоћ и подршку, али и мања улагања, ниже трошкове пословања, мањи пословни ризик.

Podelite ovaj tekst: